Opererad hjältinna..

Ja så har jag vart in på en ny operation och jag fick komma hem igår redan. Men de hjälper inte för ja må inte mindra dåligt tack vare de. Ligger här som en strandad säl och funderar varför de är så himla skitigt här hemma..
Dåligt samvete få man i vartfall å de behöver ja ju inte ha när ja må dåligt på annat vis..
Lägger in en bild från operation här så den känsliga kanske inte ska kolla nu.
Är lite bundis med sköterskorna så dom ha nu fotat båda mina käkoperationer. Plastikkirurgerna är inte lika lätt att flirta me så ja ha aldrig fått bilder från de operationerna.. =)

Här kan man se mitt benbrott i käken - Läskigt!!
Men hur som helst så se de MYCKE bättre ut redan nu än va de gjorde efter den förra operationen men jag vågar inte ha nå hopp alls, jag väntar nu å ser va som händer. De handlar om mig så naturligtvis är chanserna/riskerna stora att de gå åt skogs..
Ska vila nu någon dag sen ska ja se om jag är tillräckigt pigg att fota lite i helgen kanske. Ha ju SÅ mycke ja vill fota å de är ju en himla bra möjlighet nu då ja e sjukskriven.

Önska fortfarande att jag kunde hitta mig ett fotorelaterat jobb..
Ett kreativt jobb..
Skulle inte ens behöva va som fotograf utan ja skulle kunna komma på bildidéer, söka rekvisita eller liknande..
Men förmodligen så ska man ha 7års erfarenhet, nyutbildad från designskola, va 18år och prata 4 språk.
Jag är snart 30 och ha inget av de...

Nu ska ja he mig till apoteket och hämta medicin, sen måste ja kolla om de stå nå me "få inte va i solen" när man äter sånna för då bli ja lessen. Hade ju tänkt gå ut å sova på gräsmattan efter ha tagit den. =D

Spontansession!

Sofie skrev "Göra idag då?"
Kate skrev "Fota? =D"
Sagt och gjort. Jag hämtade upp henne och vi drog till my crib och kollade genom lite kläder å så kom dendär svåraste delen då - Smink! Aja när de är spontansessions så är de ju bara bita i de sura å göra de bästa man kan av de man har. Så jag sminkade henne och sen drog vi iväg till en skolgård där ja ha sett att de finns ett eluttag.
Måste säga att de är ytterst ovanligt och konstigt att fota med blixtljus ute. De bli inte alls lika kontrollerat och precis som när man är inne. Och sen är de såklart himla svårt att se på kameraskärmen hur bilderna bli så man filidutta ju me ljuset och tro de är skitbra å så komme man hem å se de i datan.. Holy Hell..
MEN, till mitt försvar ska ja säga att de va första gången ever som jag fotade me blixtljus ute ensam utan att nån hjälpte mig å me de i åtanke så kan ja säga att bilderna blev jävligt bra!
 Sofie

Jag har ju för länge sen upptäckt att de är nå knas me mitt objektiv, så oxå denna gång. Ska kolla me lite andra fotografer va dom tro de beror på. Ha haft in den för lagning å ja vette fasen om de vart nå bättre. Kanske dax att köpa en ny kamera. =) Den börja ju ha några exponerigar på nacken..

Hur som haver så ska vi imon möjligtvis göra vår bikinisession om de är bra väder. Å de se faktiskt lovande ut enligt vädergudarna! Wiii! Få bara hoppas att de nu kommer funka så som jag vill.. De bli ju än en gång jag som ska sminka å denhär gången ska de va extremt så ja e liiiite nervös då att de bli fel. =) Men å andra sidan är de ju inte sista chansen att fota bikini helle, bli de fel få man göra om. =D

Blåsippor

På min bakgård växer de blåsippor och jag skulle vilja göra en vårsession där men de är ju som vanligt svårt att hitta en modell sådär panikartat. Jag visste inte om att de växte blåsippor där för ja ha ju som sagt bara bott här sen i aug. Men om ja inte hinner fota någon där i blomhavet denna vår så vet jag till nästa vår att planera lite tidigare så ha ja en modell när blommorna kommer.

Naturligtvis skulle jag inte fota en modell i denhär vinkeln.. Ha ju en helt annan idé för den typen av bilder. Men men de få bli en annan gång jag visar de, helt enkelt när jag har fotat de. =D

Skrev även till en manlig dansör igår och gav honom ett förslag med bilder som vi kan fota. Han tyckte att de lät som väldigt bra idéer och att han var intresserad, han kom själv med en del tankar och idéer vilket uppskattas såklart. Jag ska nu dra iväg och kolla på en plats för denna session för ja tror att jag har en. De kan bli dramatiskt och jääävligt häftigt om vi lyckas. Vilket vi såklart kommer göra!! ;)

Ja som ni märker så kommer ja på en hel jävla del me bilder jag vill fota men de händer som aldrig nå, ja måste bara sitta å vänta på att modellerna ska säga när dom ha tid, vilket oftast är aldrig.
Sen när ja börja om å jobba DÅ kommer alla att ha tid - Utom jag..

Planerar!!

När man är sjukskriven så går hjärnan på högvarv inom den fotorelaterade delen av mitt liv. Den kommer på heltgalna och underbara idéer som jag vill fota NU! Men de är som själva attan när man då inte ha möjlighet i brist på modell/mua/plas/materialbrist etcetcetc..

Nu senast i raden av idéer är en fetish/korsett/lack/alternativ i svartvitt. Jag vet en modell som skulle passa välda bra till detta och jag har redan frågat henne så vi få bara hoppas att hon vill. =) Har gjort en "liknande" förut men inte alls på samma sätt som de ja tänkt nu.
Å de är studioljus så de kan man fota precis vilken dag som helst!

Modell: Jenna Kämäräinen

Min bikinisession är lite försenad, jag vill fota NU som vanligt och grämer mig att de inte blev av i måndags. Har pratat med modellen och förberett henne att vi ev kan fota i helgen då. Jag får ta smällen och sminka henne själv. Kommer såklart inte bli lika najs som om en mua gör de men å andra sidan bli de pannkaka kan man göra en ny session vid senare tillfälle och hitta en mus. =D

Silversessionen vet jag inte riktigt va som hände me, modellen svarar inte längre och jag vill absolut inte va den som tjatar så jag avvaktar ett tag till.

Bebisfotograferingen väntar jag bara på att mamman ska komma hit me bebisen men ja tycker hon e lite snål om honom. ;)

Vill även fota mode i gatumiljö men där ha ja än inte hittat någon modell och jag har aldrig fotat den typen av bilder så just nu håller jag mig lite avvaktande i just den genren. Jag planerar... De är lite fototräffar på gång nu i maj så jag tänkte vänta och kanske testa mig på de vid ett sånt tillfälle då jag kan ta hjälp av andra som gjort de förr. =))

Behöver fortfarande en akrobat/gymnast så ja kan öva mig mer att fota volter och liknande..

MEN jag är inte sjukskriven för skoj skull.. Så även om jag har mycke idéer så är de ytterst svårt att genomföra dessa just nu rent praktiskt. På tisdag, mindre än en vecka så ska ja lägga mig på operationsbordet igen och kommer av den anledningen att bli satt ur spel några veckor till, å under tiden jag är off lär hjärnan spinna vidare på nya idéer..

Hämtat ut Visitkort

De blev ingen fotosession idag då vi kom fram till att de skulle ta för lång tid om jag skulle göra allt själv och jag hade andra åtaganden under dagen.
De ha vart en lång dag som började kl 7 i morse me att byta till sommartassar på bilen. Hade inge jävla fälgkors så va tvunget dra iväg å panikköpa ett...
Sen va ja iväg å köpte 4 par skor, sen låg jag i solen i 3 timmar å sen fick jag besök av en gammal kollega. Haft en mycket trevlig dag. Och så fick jag avin på mina visitkort så jag drog iväg och hämtade dem!!
Dom blev kanske lite konstiga men helt klart bättre än de ja hade innan. Men shit va många de blev!! Haha.. komme ha tills ja dör..

Nånstans känns de som att ja ha gjort nå fel.. ha ja stavat fel eller nå? Tro ja e hemmablind så ja vet fasen inte om de är nå fel...

Sen såg ja pojken som ja så länge gått å tråna efter - vill ha han! Vill fota han oxå.. Men han e ju så satans envis att de är skamligt. Ha försökt alla möjliga sätt för övertalning men inser att de är kört..
Aja, ha sett en annan kille på gården nu som ja kan ta iställe bara ja ta mod och pratar me han. =D

Smink

Hade en idé om hur jag ville att sminket skulle va på bikinisessionen men nu ha ja tänkt om lite och kommit fram till att den måste va mer bitchig. Sotat silver är inte bitchigt nog. De är ju faktiskt rätt vanligt å man vill ju inte ha en vanlig vardagslook i dehär fallet.
Jag satt och funderade och kom på att jag skulle testa och här är resultatet på hur jag vill ha de, eller iaf liknande. Nu hade jag en plommonfärg men jag tror att till sessionen skulle de bli sååå mycke bättre om man tog guld iställe. De är ju helt enkelt lite mer glam än plommon. ;)
Nu är bara problemet att jag kan inte sminka andra så antingen måste ja fortsätta leta en mua som kan sminka min modell eller så få ja offra allt och testa sminka henne själv.

Va tro ni, skulle de funka som en bitchig look i en bikinisesion? Försök att tänka er att den plommonfärgen då är guld... Tro de bli apabra ja.. =D

Silversession och Jobb

Har länge planerat en silversession och modellen ha brunnit för denna idé lika mycket som jag. Vi har försökt att få till en dag där han kan komma hit så vi kan göra den men de ha allti komme nå i vägen. Nu senast va de min operation som satte stopp för de hela.
Jag har nu kännt mig kreativ en vecka och jag har mailat honom men inget svar om han ev ha tid. Börja kännas lite hopplöst nu eftersom ja ev ska göra en omoperaion nästa vecka så ja bli dålig igen.
Ville som göra denna session NU..

Bikinisessionen verka inte bli imon heller för ja ha inte hittat nån mus, tro mig jag har sökt men de är assvårt. Nån sa att de bästa vore om man bokade tid hos en mua nånstans å de kosta typ 500kr å så få man sen smink för den summan oxå. Hmm.. Vart kan man göra de?

Å så kan jag meddela att jag fick ett av de "jobb" som jag hade sökt.. De visade sig att de va bara buffel å båg. JAG skulle betala DOM runt 18000kr per år i omkostnader. Så skulle ja få ha mina bilder på deras sida på så vis kunde kunder se mig och boka in mig. Jag skulle stå för min egen bil, utrustning, kundbokningar, fakturering etc.. Provisionsbaserad lön. Hallå då kan ja ffs starta ett eget företag!
Finns de på allvar NÅN som skulle betala dedär stället 18000kr per år å sen ha provisionsbaserad lön? Jag skulle inte betala en krona även om ja så fick fast lön..
Betala för att få ett jobb, ha aldrig hört på maken...

Förhoppning om Måndag och Jobb

Jag söker mua med ljus och lykta för de ska va sol på måndag. Jag och modellen är lediga båda två då så de skulle va en ypperlig dag att ta dessa bikinibilder redan då.
Men vet ju aldrig va detta aprilväder säger, de kanske bli snöfall om 3 dagar så man ska väl utnyttja solen när den är framme. Men de va ju dedär me mua. Har skrivit till flera stycken och skrikit på min facebook om de är nån som känner en som kan ha tid. Men de är tyst som i graven..
Men jag ger inte upp så enkelt jag fortsätter att leta å hoppas att någon kanske ha tid! Få helt enkelt göra ett massutskick. Jepp!
I dehär fallet vill jag inte sminka själv för idéen är nästan för bra för att den ska va sminkad av en amatör. ;)

Sen har jag idag sökt jobb som fotograf. Jag gillar företag som inte vill ha CV utan som endast går efter de kunskaper och den kreativa ådra man har. CV ha blivit så uttjatat tycker jag, å hur kul är de som företagare att läsa 700 likadana vita papper med svart text?
Tur man inte ha ett jobb som innefattar läsa genom CV. Jag har i vartfall skickat iväg några av mina bilder att bli granskade för att se om ja ha va som krävs för att dom ska anställa mig som fotograf. Klart att ja inte komme bli lessen om dom inte väljer mig. Jag vet att jag är bra men samtidigt vet ja att de finns många andra som är bättre än mig. =)

Makeup artist för bikinisession Tack!

Jag har idag skaffat mig en mörkhårig modell och snakkat hop lite me henne och vad som krävs för denna fotosession och hon e totalt inne på mitt spår. Jag har oxå fixat en pool som nu finns till vårt förfogande under denna fotosession. Nu gäller det bara att hitta en makeup artist som kan sminka på de vis jag vill.
Har satt ut en förfrågan om just detta men de är allti lika svårt att hitta någon mua som vill va lite crazy under kontrollerade former. Men nu kan jag inte släppa någon helt fri här eftersom jag har en klar idé i mitt huvud. Okej att de kanske inte är kul att ha nån som bossar över hur man ska sminka MEN ja ha ju inte sagt EXAKT hur de ska va, ha bara vissa riktlinjer.
Mua´s kanske har svårt att jobba inom gränser va vet jag.. Nä sanningen ska väl va den att jag har allti haft svårt att få Mua´s till mina fotosessioner, ja ha faktiskt ingen aning om varför.. Dom kanske helt enkelt inte gillar mig! Så tråkigt för dom då. =)
Jag har än så länge klarat mig väldigt många fotosessioner utan mua även om de såklart hade vart roligare att ha en sån med mig. Å ja lovar att om de inte är nån som vill va me på denhär idén så komme ja att klara mig utan även denna gång.

Men om du som läser detta känner någon makeup artist som kan dedär med sotad-bitchig-glam-glitter-sminkning så tveka inte att höra av dig! Allt e TFP - "Time For Print" alla inom fotovärlden vet va de betyder så varför förklarade ja ens... =)

Ne, de komme inte va denhär poolen som används vid fotosessionen men ja kom bara på att jag längtar tillbaka till Thailand och ser fram emot min resa i dec när ja ska va där i 4v igen!! ;) Man kanske skulle vänta me denhär sessionen tills dess helt enkelt för då ha man massor av pooler att välja bland.

Bikinibilder

Jepp nu ha ja tänkt ge mig in på något som jag inte kan något om. Men ni vet de är sommar på ingång och man bli lite galen i huvet av all pollen så man tänker inte riktigt klart och så vidare. Så nu ha ja i vartfall tänkt att planera in lite bikinisessioner. Jag vet att jag vill ha en mörkhårig och en ljushårig tjej. De ska va lite klassisk bimbostuk över dem båda - Vilket inte är så svårt eftersom många modeller ser ut så idag, de är en trend så de är inget ja säger för att va elak! Jag vet de - Ni vet de.
De ska va lite glitter å glam över de hela, funderar på att köra hela racet me bikini, klackskor och champagneglas. Men vi få se, de är än så länge bara planeringsstadie och jag behöver en miljö, 2 modeller, en makeupartist och så vidare.. =D
Lets Go!!

"Våldtagen modell"

I dagens Aftonbladet står det:

"Hennes modelldrömmar ledde henne rakt ner i helvetet.

När mannen som kallade sig fotograf våldtog Susanna, 19, började hon förakta sin egen kropp.

— Jag hatar mig själv för att jag gick på hans ord om modellkontrakt, säger hon i dag.

Caroline Engvall"

Ibland vill man bara dunka skallen i väggen å undra HUR blåst man få bli. Nu säger jag inte att de är rätt av nån att våldta en annan men herregud om man får ett förslag av en främling om att få ett modellkontrakt så måste man ju ta reda på om de ligger nån sanning bakom!
HUR många sånnahär artiklar ha man inte läst de senaste åren? Massor kan jag meddela. Man är inte berättigad att dela ut modellkontrakt bara för att man äger en kamera och studioutrustning, herregu då skulle till å me ja kunna ge ut sånna.
Och hur tänker småbrudar när dom träffar fotografer eller i detta fall våldtäktsmän ensam? Ha dom inte lärt sig nånting av alla dom andra småbrudarna som råkat ut för sånnahär idioter? Tror dom på allvar varenda gång att just DOM är så spciella och snygga att dom kommer lyckas å de finns ingen risk i världen att dom ska bli lurade av en idiot me en kamera?
Är folk så kåta på att bli "känd" att dom faktiskt riskerar sin säkerhet?

Nu är jag kvinna och fotograf och folk brukar ha mer förtroende för mig i många fall. Jag säger oxå till modeller jag inte känner att dom får ta med sig någon för att känna sig mer säker. Men samtidigt kan ju de va att binda ris åt min egen rygg för om ja ta hit en manlig modell att fota och han tar med en manlig vän då är dom två stycker som kan göra mig illa. Fast till skillnad mot dessa som blir lurade och våldtagna brukar jag oftast fota modeller genom kontakter så jag har bakgrund på dem och vet att de är folk man kan lita på.
Får hoppas att småbrudar börja va mer rädd om sig själv å sluta va så blåögda, de är en på 10000 som bli uppraggad av en riktig modelljägare på stan. 

Proffsfotografer

Jag har kollat en hel del på olika fotografers sidor och hur dom presenterar sig. Själv kallar jag mig glad Hobbyfotograf och vet mig vara bra på den inriktning av foto som jag håller på med. Nu finns det säkert folk som inte håller med mig utan tycker att jag gör skitfula bilder och det är såklart helt och hållet tillåtet att tycka, det är ett fritt land. Men jag är bra.
Så när jag nu sitter och kollar på andra fotografers sidor och ser att dom kallar sig proffsfotografer med många års erfarenhet och deras bilder är så mycke sämre än mina, då undrar jag lite hur man definerar "proffs". Är man ett proffs bara för att man ha fotat i 25år? Är man ett proffs bara för att man har en hemsida? För att man har ett registrerat fotoföretag? VAD är de som gör att man är proffs?
Många gånger har jag märkt att det är män i 40-50års åldern som gärna fotar naket som kallar sig proffs och så har dom bilder där det ligger nån stackars lättlurad flicka på en soffa med ett skrynkligt tyg som bakgrund och illa satt ljus..
Jag säger absolut inget om att ta amatörbilder för sitt egna höga nöjes skull, men då ska man inte kalla sig proffsfotograf. Hade dom kallat sig Hobby/Amatör/Nybörjare då hade jag absolut köpt de för alla ha vi en startfas där vi gör alla möjliga klassiska fel. Jag har fotat i 5år och gör fortfarande fel ibland, men så kalla ja mig heller inte proffs.
 Modell: Najib, 2009

Vissa tycker att skuggor är amatörmässigt men i vissa fall ha man ju faktiskt försökt att få dit en skugga medvetet är de då amatörmässigt eller är de proffsigt?
Jag ska inte klaga på hur andra benämner sig när jag själv sitter å säger att jag är duktig på de ja gör. Men kan tycka att vissa ibland ha aningen för bra självförtroende i sitt arbete. Å andra sidan så är de väl dom som tror på sig själv som faktiskt kommer nån vart här i världen. Kanske ja ska skaffa mig en F-skattsedel å börja kalla mig proffs jag me så bli allt bara superduper. =)
Skillnaden på mig och vissa av dessa självutnämnda proffs är dock att jag vet var jag står och är inte mer än människa. Huvet uppe bland molnen ha ja aldrig haft å lär nog aldrig ha.

Nytt visitkort!

Jag har under en längre tid nu haft samma visitkort å de är faktiskt inte så snyggt om ja ska va ärlig. De är matt, ha massor av bilder på sig och då mest naturbilder som jag har tagit.
Bestämde mig därför att göra nytt även fast jag har kvar ofantligt många av de gamla.
På detta kort tog jag, iställe för 20st bilder av olika slag, 4 liknande bilder som är tagna under de senaste året under de förhållanden som ja fotar nu, dvs i mitt vardagsrum eller utomhus.

(Camilla Jakobsson, Carin Engwall, Charles Fritzen och Pasi Kämäräinen)
På så sätt är jag extremt ärlig i hur jag fotar för tillfället. Jag har oxå bestämt mig för att "lägga ner" den hemsida jag har haft i runt 6 år. De ha bara vart en avlagringsplats för bilder eftersom jag inte kan bygga en hemsida, så nu ta ja bort den helt och så ha ja ingenstans där ja kan visa mina bilder. Man få se dem irl eller här på bloggen om man vill se.
Klart att man framstår som mer seriös om man har en hemsida men om man ändå inte kan bygga en utan de bara är bilder så är de heller inte så seriöst, då tyck ja de är bättre att ingen ha.

Nu är de i vartfall bara hoppas att dessa visitkort bli supersnygga så ja kan ge ut dem till massa människor så ja kan fota hur mycke nya snygga bilder som helst så ja kan ha den fotoutställningen som jag så väldigt gärna vill ha!!
Klart att de kom ta några år innan jag ha fått ihop tillräckligt me bilder för att ha en utställning men ja ha ju börjat så smått. Även fast ja ändrar mitt fotande efter hand så när ja inbillar mig att ja ha tillräckligt me bilder så kom ja väl rata de jag tog för 3-4 år sen. =D

Jag och foto

Kan ju faktiskt börja me att lägga in en bild på mig så att de som läser faktiskt har en aning om vem de är som skriver på denhär sidan..


Eftersom jag älskar att fota så bruka jag ibland ta till mig själv när jag har en liten idé men ingen modell till hands. Klart att de inte bli lika bra när jag fotar och stylar mig själv men då kan jag i vartfall testa lite ljus och nya vinklar.
Skulle va så skönt om man faktiskt kunde ha ett jobb som innebar att man fick komma på olika fotoidéer, skaffa fram rekvisita och planera sessioner. De är så jädra kul!

Just nu ha ja 3 sessioner i planeringsstadiet med 3 olika modeller. Dock är bara en av idéerna mina så vi få se hur dehär går. De ska heller inte fotas förrän i sommar då de krävs annan typ av väder än de som erbjuds just nu. Elle en ska faktiskt fotas i studiomiljö men den ha blivit uppskjute pga att jag har knäckt båda mina käkar och är lite off för tillfället. Men så snart jag är pigg så ska vi fota den!

De är idag fredag och jag hoppas in i de sista att mina nya reflexskärm och visitkort kommer idag!! =D

Tills nästa gång...
/K

Bloggar igen!!

Jag hade en blogg förut men den sidan valde att lägga ner så har inte bloggat på ett tag.
Är inte en sån som skriver om en speciell sak utan jag skriver om de ja känner för i den stund som fingrarna skuttar runt på tangenterna.
Men de bruka bli en hel del om fotografering då de är nånting ja sysslar me rätt mycke.
Nu ska ja gå på upptäktsfärd på denna sida och se va man kan göra för roliga inställningar här, är inte så jävla teknisk så om ja känner mig själv rätt lär ja va smått irriterad inom 30min. =D
Tills nästa gång..
/Kate

katestockholm

Photo, Makeup and Me...

RSS 2.0