Vila I Frid Älskade Pappa!!

 


Valter Warg

Vår pappa Valter Warg, Bastuträsk, somnade hastigt men fridfullt in på Skellefteå lasarett den 9 april, efter en lång tids sjukdom.

Han blev 64 år.

Valter, son till Bertil och Irma Warg, föddes i Holmträsk, Bastuträsk, som barn nummer två i en syskonskara av fem.

Efter sjuårig skolgång började han följa sin far i timmerskogen, efter det var han verksam inom många olika områden bland annat på Scharins, Betong Sander, Gunbo Garden och charkuteriföretaget Holmlunds Livs, som han sedermera också, tillsammans med tre andra herrar, köpte och startade upp Holmlunds Livs Nya AB. På charkuteriföretaget arbetade han sedan fram till sjukdom drabbade honom i början av 80-talet, och några år in i sjukdomen såldes så företaget vidare.

I början av 70-talet träffade pappa Iris, vår mamma, och de bosatte sig tillsammans i Bastuträsk. 1975 fick de första barnet, Peder, följt av Carola -79 och Catharina (Kate) -81.

I slutet av 90-talet separerade pappa och mamma, men de förblev omtänksamma vänner och stöttade och hjälpte varandra då det behövdes. Pappa var väldigt mån om människorna i sin omgivning, vilket vi vet många har uppskattat. Under vår uppväxt och skolgång hade vi alltid god hjälp av pappa. Han påpekade ofta, trots våra protester, vikten av god kunskap i bland annat matematik, och det har vi haft honom att tacka för i vuxen ålder.

Många är de personer som lärt känna pappa genom idrotten, som var en stor del av hans liv. De största framgångarna hade han kanske som målvakt inom ishockey. Uttalanden som ”Warg stred som lejon i buren” visade på hans kämparglöd inom sport. Klemensnäs, Bastuträsk och Glommersträsk är några av de lag han spelade för. Sommartid spelade han fotboll för Bastuträsk SK. Tyvärr gjorde hans hälsosituation det svårt för honom att fortsätta det aktiva idrottandet sedan sjukdomen drabbat honom, men det hindrade honom inte från att trotsa kroppen vid situationer som lokala fotbollscuper, eller vid sonens matcher ”unga mot gamla”. Pappa prövade även under slutet av 00-talet på att spela golf, vilket han tyckte var roligt på många sätt och vis, men tyvärr gjorde sig hälsan påmind även där och han tvingades på grund av den den avsluta den ”karriären” redan efter något år.

Djur och naturliv har alltid varit saker som pappa intresserat sig för. Alltsedan barnsben hade pappa ett stort intresse för renskötseln, då han hjälpte till med renskiljningarna i grannbyn så ofta tillfället gavs. Det intresset ledde till att han själv fick köpa ett renmärke inom Maskaure sameby 1991. Under de följande tio åren spenderades sedan delar av somrarna uppe kring Arjeplog där han bland annat deltog i kalvmärkningen.

Jakt och skytte var andra saker som låg i pappas intresse. Framför allt var det jakt på älg, hare och sjöfågel han utövade, men som gammal mauserskytt var han även duktig och svårslagen på älgbaneskytte.

Även fisket har varit ett stort intresse, oavsett om det handlat om havsfiske i Norge, mete i vattendrag eller pimpelfiske i våra insjöar. Otaliga är de timmar han spenderat med kroken i vattnet, men den ihärdigheten har även resulterat i ett antal förstaplatser i större fisketävlingar.

De sista åren har pappas hälsa gradvis försämrats, och hans kropp plågades av ständiga smärtor. Dem till trots var barnbarnen ett av hans största glädjeämnen vilka han gärna och ofta träffade då orken fanns.

Pappa var glad, positiv och skämtsam in i det sista och det är så han för alltid kommer att bli ihågkommen av oss som stod honom nära. Saknaden är stor, vi älskar honom och känner oss tillfreds med att han inte längre behöver ha ont.

Barnen

Porträtt - Maria

Jag har inte fotat nya människor på ett bra tag.
Men nu i slutet på veckan ha ja fotat flera stycken.
De känns HUR bra som helst! =)
Glädjen att fota har återkommit och de är helt fantastiskt att få ta fina bilder på folk!
Tro att mycke av dehär ha att göra med att pressen jag förut känt pga mitt jobb är borta. Jag mår inte lika dåligt längre så nu kan min kreativa sida ta över! =)

Idag var min vän Maria förbi och jag tog lite bilder på henne.
Aldrig fotat henne förut men de blev väldigt fint!
              


För att vara första gången hon står modell för mig är jag mycket nöjd. Och som jag skrev i förra inlägget är de helt underbart att fota människor som bjuder på sig själv!
Och det bästa med att fota sina vänner är att dom i sin tur kan ge mig mer kontakter att fota andra människor!
Önskar jag hade folk här varje dag för fotografering!

Skärtorsdag...

Jag firar inte högtider.
De va skärtorsdag igår.. En tid då man ska äta ägg och ha fjädrar och videkissar och tuppar framme. Hönshögtid? Jag fattar inte poängen..

Hur som helst så tog jag tillfället i akt och fotade!
Plingade på hos grannen å sa att hon skulle komma ner. Hon visste inte alls va som väntade när hon kom. Tog lite bilder på henne och sa att de va inte sista gången hon skulle råka ut för detta. Hon e nyinflyttad så nu vet hon va ja e för galenpanna! =D
     
Hon va bara här i typ 20-30min å vi fick många fina bilder. Lätt att fota glada människor som bjuder på sig själv. =)

På eftermiddagen kom en kille som jag fotat en gång innan.
Jag ville ha lite tuffa, creapy bilder, han är nog mer inne på "söta" bilder så vi är inte riktigt inne på samma stil. Men eftersom jag är fotograf kan jag göra som jag vill och jag fick de bilder jag ville ha. Han erkände dock att dom blev bra. ;)
    
Såhär borde de va varje dag. Folk som kommer hit å bli fotograferad. De är bara lite jobbigt att jag har så begränsat me utrymme att fota hemma. De kan lätt bli samma lika ljussättning och bakgrunder.

Har blive tilfrågad att fota latinoinspirerade bilder så jag tänkte då om man kan ha en limegrön bakgrund som man "rynkat" som ett draperi.. Latino.. Jag tänker "färger" då. Ah vi få se va de bli me det om de bli av.. =)

Foto - Öppna dörrar!

Har nu trollat och förvandlat mitt vardagsrum till en liten fotostudio.
Tänkte att de är påsk och många människor är lediga så förhoppningsvia har någon tid komma hit och bli fotad! =D
Ikväll kommer en manlig modell hit och jag har pratat med min granne så förhoppningsvis har hon tid en stund senare i afton.
Har oxå frågat en gammal bekant från söder om stan och hon verkade intresserad så hoppas hon kommer hit senare i helgen! =)

Modell - Sara

Känner mig kreativ och hade önskat att ännu fler hade tid komma hit nu när jag satt upp allt. Ska inte plocka ner de på några dagar så om jag har tur kan jag övertala några fler. =)
Länge sen jag kände sånthär spirande fotosug!!! =D

Skulle vilja hoppa på en tbana å skrika "Kom till mig å bli fotad!!!" Men då skulle alla mest troligt tro ja va tokig.. =P
Eftersom de är porträtt så tar de inte så lång tid me varje modell. Så jag skulle kunna fota 100 st i helgen om ja bara hade tillgång till så mycke folk... Men jag är väldigt glad för de som kommer! =)

PORTRÄTT!!

Än en gång är jag ute å fiskar efter människor som vill bli fotograferade.
Vill ta porträttbilder på alla möjliga människor!
Dehär betyder helt enkelt att du inte behöver vara modellmaterial i den benämningen som man tänker "modell". Jag vill ha alla typer av ansikten, gamla, unga, glada, ledsna, ärrade, perfekta - ALLT!

Bilderna är tänkt till en utställning någon gång i livet.
Som tack får du en porträttbild. =)

Gilla gärna min sida på facebook!
http://www.facebook.com/pages/Kate-Photographer/161837863887923

katestockholm

Photo, Makeup and Me...

RSS 2.0