Så kom den.. Snön...

 
Varje år hoppas jag att Sverige på något magiskt vis ska förvandlas till Thailand, blir dock lika besviken varje höst när man kollar ut å ser att min önskan inte slog in i år heller...
Morgonen efter att det hade snöat gick jag ut för att då fota lite snö/höstbilder. Bruka väl egentligen inte bry mig så mycke men de är en typ av bild som "fattas" i mitt bibliotek.
Ljuset va helt galet, jätterött!
Kallt var de, blåste gjorde det. Klä på sig, va e de?
Jag körde bil barfota ända till förra veckan, våga vägra kyla!
Men nu måste till och me ja inse att de är dax att införskaffa vinterkläder..
   
 
Egentligen finns de inte så mycke spännande att skriva om höst, eller höstbilder, eller snö... De är dött, guld, orange, rött?
De kan va fint att kolla på men thats it.. =)
Så nu är de bara att ställa in sig på att överleva denhär kalla hemska perioden som är framför oss och hoppas på en mycket tidig vår!!
Men jag bjuder på några höstiga, snöiga kalla bilder till...
 
 Höstsession 2 - Anna

 
Det blir sällan som man tänkt sig, men nånting blir de alltid...
Naturligtvis va vädret denna dag inte alls till belåtenhet så vi började faktiskt me att fota en session inne efter att jag sminkat henne.
När vi var klar med den märkte vi att vädret iaf inte va helt åt fanders - släpa ut alla grejer.
Tur att ja hade sett ut plats i närheten.
Som vanligt ser en plats helt olika ut från dag till dag beroende på tid och ljus.
Så även nu.
När de inte va nån sol som lyste va de välda mörkt under trädet där löven fanns.
Aja, inget att göra nå åt bara att göra de bästa av saken!
Märkt att min nya bebis lever verkligen ett helt eget liv. De är jättestor skillnad mellan två exponeringar även om man bara gör en liten liten ändring i inställningarna. Så va de absolut inte me min gamla. =O

Detta höll på att göra mig galen!!!!
Så just nu e ja alls inte sams me min nya bebis, saknar min gamla!
Men de är helt enkelt för att jag inte kan denna... Så, ska ta det lugnt och andas, lyssna och lära av de som har Canon och kan dem.
Erkänner dock här och nu att jag inte gillar att ja måste göra de!
 
.Men Anna va helt okej me mina små utbrott! Tur att man övar på nån man känner. ;)
Å de underlättar helt klart att hon e lika galen å ha sjuk humor som ja så vi hade himla kul!
 
 
 
Är starkt medveten om att de skiljer ljusår mellan ljuskvaliten på bilderna men de beror på en del olika faktorer
1 - Jag å kameran
2 - Fortfarande lite osäker på hur man ställer ljus ute
3 - Det naturliga ljuset försvann rätt snabbt
osv osv
 
Jag ska inte sitta här och "försvara" bilderna på något sätt, jag tycker dom e bra alla på sitt sätt annars skulle jag ju inte satt ut dem! =D
Men jag ÄR frustrerad över kameran..
Måste helt enkelt acceptera att jag är lite tillbaka på ruta ett..
Jag vet, men kan inte hur man gör me denhär kameran.
 
Lite höstbilder fick vi iaf!
Dumt bara me vädret som inte sammarbetade denna dag. Och nu tror jag som sagt inte att de finns tid för fler höstsessioner. Dehär året..

Så nu får jag ta tag i inomhusbilder! =D
Ska lura hit Anna fler gånger då jag har mer genomtänkta idéer för inomhusfotografering.

Och inte bara Anna, ska försöka hitta fler som oxå vill bli fotade! Är inte speciellt svårflirtad elle dyr. ;)
 
 

Årets sista höstsession?

 
Anna väckte mig idag - "Kaaaaaaate!! Ville du fota?"
Hallå lixom, bajsar björnar i skogen?
Ha förvisso aldrig sett dom göra de.. Bara i djurparker.. 
Hur som helst så vill ja såklart fota!
Snabba ryck var, när, hur, ska-bara-a-la-Alfons-Åberg å så vips va de lite försent att fota idag.
Jaha, men så sätter vi klockan på i morgon!

Så jag gav mig ut en snabbis för att hitta något bra ställe att fota på imon!
Höstiga platser, fasen löven faller lavinartat snabbt nu så de är skillnad från dag till dag. 
Nånstans nära så man slipper dra utrustningen alltför långt för hon ska först komma hit så ja ska sminka henne.
Så ja gick helt enkelt ut på min bakgård.
I våras va de riktigt fint där och jag fick massvis me fotoidéer! De är ju inte lika fint nu.
De första ja ser är Stampe, han är på min bakgård typ varje dag så han fick va me på kort, han såg lite butter ut å ville äta ifred.
 
Så ja va tvunget fundera lite "Vilken typ av bild ska jag ta på Anna?" Porträtt såklart, men ska ja bara ta porträtt?
Näe...
Känner att ja borde vidga mina vyer lite, få med mer av hösten. Så eftersom ja nu ha en ny kamera som borde pallar att ta skarpa helkroppsbilder så är de väl lika bra att jag chansar på de oxå?
 
 
 
Så min plan va lite "enkel".. porträtt lutad mot en trädstam med lite höst i bakgrunden. Nu va de välda lite höst just här men eftersom de är en konstig höst så faller gula löv av och gröna hänger kvar så de bli som inga gula färgsprakande träd denhär hösten..
Och nästa tanke var helkroppsbilder i ett litet hav av löv. Alternativt om de är torrt att hon få lägga sig ner och jag tar bilder uppifrån. Men de är höst å ha regnat idag så de kom förmodligen va blött imon me så vi få se.
Men de finns i vartfall sånnahär ställen här i närheten.
Sen finns en hel park här ovanför där ja bor, inte kollat om möjliga locations där, ha bott här 2år å aldrig varit dit.. På andra sidan gatan ju... =P
Men få se imon!!

Nu ska ja plocka fram kläder och annat som behövs och kolla genom lite vilket smink. Ha en liten aning men allt beror ju på om hon kan ha kläderna.. =D
Ska som sagt fota me nya bebin, de bli min första fotosession me den så vi få se om de bli nå resultat som ja vågar visa sen. ;)
 
 

Nya Bebin fångar höst!Nu har den nya bebin legat här och samlat damm i över en vecka så nu kände jag de va dax att ta me den ut på lite äventyr! Kan säga att de är en helt galen känsla att fota me den.
Eller alltså egentligen är de väl exakt densamma, men de känns annorlunda. Förmodligen för att jag vet att nu kommer bilderna faktiskt bli skarpa, inte denhär besvikelsen när man kommer hem å ser på datan att hälften av bilderna fått bakfokus.
Ljuset i bilderna blir oxå helt fenomenalt! Och kan bara älska skärpedjupet!
Ja, djup fick jag till me gamla oxå men tyst på er nu... =D
Hade dock lite svårt att hitta fokuspunknterna, är ju en sån som bara vägrar läsa manualen, de ska pillas tills de hittas. Va dock tvunget fråga en kompis som ha en likadan kamera vart fasen man tog bort autofokusen. =D
 
 
Jag är än inte riktigt kompis med objektivet. De känns lite trögt.. Men nu är jag förvisso van ett helt utslitet ett som fällde hop och slog ut sig själv om man vinklade kameran upp eller ner. Så jag tror inte att de är nå fel på dehär men på något vis måste man vrida så mycke för att få den minsta lilla skillnaden. Ska kolla mer på dehär imon, va som sagt första gången ja va ut me han idag. =D

Så jag hoppas på SOL imon så att jag får riktigt färgsprakande höstbilder!
Ska då oxå ge mig i kast att ta mer vida höstbilder, inte bara närbilder på kvistar och löv, ha som fastna i den fasen i många år. Måste vidga mina vyer. Sommarbilder ha ja inga problem me att ta så, men höst då fastna ja på detaljer ha ja märkt..
 

Riktig beslutsångest =O

                                 Alexander                                                                     Lucas
 
I vanliga fall brukar jag direkt veta att jag vill ha denna typ av bild i svartvitt eftersom de helt enkelt är snyggast så. När jag gjorde FAN med en tjej valde jag sen att använda mig av de bilderna i färg och jag var väldigt förvånad över mitt eget val. Nu har jag kommit till samma chockande besked här - bilderna i färg är jävligt bra! Samtidigt som svartvitt är hur najs som helst och de är den klassiska "Katestilen". Så jag sitter nu här och har beslutsångest på högsta nivå.. Vilket är egentligen snyggast me dessa bilder?
Vad tycker jag, hur tänker jag, vad vill jag?
Hur jag än tänker så dras jag till färg.. Och när jag gör det så säger nånting i min hjärna "Nej Kate, de är ju inte så de ska va" Men faktum är kanske att de me dessa bilder SKA va så..
 

Lägger i vartfall ut båda variationerna här så ha ja gjort den delen. Sen hur de bli när jag ska använda mig av bilderna de få bli ett senare bekymmer. Men som sagt så lutar de åt färg. =)
Fått en hel del "beröm" för bilderna på dessa killar. Eller vet inte om de är ja som fått beröm faktiskt, dom flesta kommentarer är från tjejer som skriver att de är "Såå snyggt" vet redan att ja ta bra bilder och killarna vet redan att dom e snygga så de är inte spec konstruktiv kritik rent bildmässigt, de är nog mer tjejers reptilhjärnor när dom ser fina killar. =) (Ja de är sant, vi tjejer är inte ett dugg bättre än killar i de avseendet)
Så, egoboost till killarna och ja som fotograf få väl ge mig en klapp på axeln.. =P
 
En annan magisk sak är att män oftast inte kommenterar när det är sånnahär bilder. Tror att dom ha svårt att se rent bildmässigt på de utan får lite homofob-fobi om dom öppet skulle tycka att bilder på halvnakna killar e snyggt. En HELT annan sak när de är halvnakna/nakna tjejer då strömmar kommentarer från män in. Men hey, helt upp till dem.. =)
 
Som sagt de va himla roligt att fota dem, och att fota två tillsammans va enklare och roligare än jag trott så det vill jag absolut göra igen. De svåra är som vanligt bara att hitta någon som vill bli fotad. =D

Fine Art - Okänt område

 
Idag kom så dagen när jag skulle fota två manliga modeller.
Bruka ha problem att få hit en, å nu fick ja två.. =)
Det är alltid nervöst att fota nya modeller eftersom man aldrig vet hur de för sig, vilka poser som passar dem. Vilken typ av bilder de förväntar sig och om min egen kunskap är tillräcklig.
Dessa modeller gav mig väldigt låg ribba att knäcka så pressen käntes faktiskt inte alltför stor, sa väl lite drygt att ja skulle klara den ribban med förbundna ögon..

Enskilda bilder va de först tal om vilket vi tog. Väldigt duktiga killar!
Eftersom jag ha fotat en helt annan typ av bild förut så ha ju jag aldrig tänkt på vilka muskler som ska spännas och hur de ska synas, ja ha ju mer tänkt på en helhetssnygg bild. Dehär va lite klurigare vilket såklart gjorde det lite svårare med poser.
Hur ska man vinkla ljuset för att få fram just den å den mukeln? =O
Men de är skitbra att jag får öva på sånthär så jag börjar tänka oxå! Ha väl vagga in mig i en trygghetszoon me den typ av bild som jag har tagit nu ett tag. Utveckling är bra!!
Så får väl hoppas att dom vill komma tillbaka så ja kan öva mer.
 
Sen på slutet tog jag några gemensamma bilder på dem och nu i efterhand när ja suttit och kolla på dem så kan jag nästan tycka att de va mer spännande bilder än de ensklida. Men de är nog bara för att jag aldrig tidigare har fotat två killar tillsammans, och absolut inte i denhär kategorin.
De blev hur bra som helst! *säger jag lite chockat*
 
Innan de kom sa jag lite på skämt att jag hoppades att de var snällare än de ser ut (ha ju lite skräck för tränade killar som inte ler) och till deras försvar måste jag säga att dom va hur snälla och gulliga som helst men väldigt skön attityd. =)
För mig känns de viktigt med modeller som man kan prata med och som kan skratta å dummas mellan tagningarna. En lättsam stämning helt enkelt eftersom ja är en halvgalen person.. =D
 
Fler bilder från dagens session kommer senare!! =D
 

Var är mitt minneskort?Precis de är min fråga...
Har beställt ett men alltså de damp inte ner i brevlådan igår och de seglade inte ner här idag heller. Börjar känna mig lite smått övergiven!
Har plockat upp min nya bebis, laddat batteriet så den står beredd att börja användas..
Men inget minneskort!
Så måste fortfarande använda min gamla bebis å de känns lite frustrerande när man så gärna vill komma igång me nå nytt!! =D
Får hoppas att posten hittar rätt imon så jag blir lite glad!!
 
 

Höst...

 
Ganska depprimerande att se att de faktiskt är höst..
Häromdagen då ja klev ut så va mina rutor på bilen igenfrostade. När jag kom till jobbet hade bilar snölager på sig. Usch säger ja bara!
De värsta är att man kan inte göra nånting åt de förutom att flytta till annat land.
Men måste vänta tills jag blir stor innan jag kan förverkliga den drömmen.
Nu börjar inomhussäsongen för fotografering.
Det kan i sig va kul de me. På lördag ha ja som sagt två sessioner.
  
 
Ledig i stort sett hela veckan så jag hoppas minneskortet till min nya kamera kommer med posten imon så jag kan he mig ut och fota lite mer höstbilder. Inte för att jag VILL fota höst utan mer för att "de är väl lika bra göra de när den lix är här". Och va ska ja annars ha min nya kamera till?

Idag ha vare ett riktigt fint höstväder men ha vart inne och städat vardagsrummet så jag kan ställa ut studioblixtarna i helgen. Fasen jag skulle behöva ett hus för att rymmas me allt mitt skit! =)
Hur som helst så hoppas jag veckan fortsätter såhär..
 

En tuffare session!

 
Min och Emmas andra session i onsdags skulle bli en tuffare variant. Men de blev absolut inte som vi hade planerat då himlen valde att öppna sig. Är inte nöjd med val av location men hade lixom inget annat att ta när vi blev begränsade. Jag tyckte att vi nästan lika väl hade kunnat vara i studio för dehär stället tillför inte bilderna något speciellt..
Vi gjorde i vartfall det bästa av situationen och några bra bilder blev det!
 
  
 
De blev mycke "hålla i jackan".. Men eftersom vi ändå bara behöver EN bra bild så spelar de ingen roll, sen att ja lägger ut flera här är en annan sak. =D

Har pratat om att göra en session med extremt smink med Emma, så det är väl nästa plan! Då blir det att fota inne.

Nu är nästan säsongen för utomhusfotografering slut. Har några till sessioner som jag vill hinna med men svårt hitta passande modeller till just de.
Lättare hitta killar som vill fota Fine Art Nude än killar som äger vit skjorta och väst. Märkligt...
Nästa helg blir det FAN-sessioner med två killar.
Få se om ja hinner skaffa minne till nya kameran å fota min första session me den då!!
 

What have I done!?!?!?

Tålamod är något jag inte är begåvad med.
Kunde inte vänta längre...
Så idag va ja ledig - rasade iväg och inhandlade en Canon 7D!!!
Är jag helt galen?
Ja...
 
 
Men känner att jag har väntat så länge på en ny kamera å vad är de eg jag ha väntat på, att den ska bli lite billigare.. Den blir billigare för varje år så visst om ja väntar 7år så komme ja kunna få den för 500kr. Men att vänta till dom släpper 6D för att få den billigare, va e ett - två tusen kr hit eller dit eg?
NU ha ja en ny kamera vilket betyder att ja kan få kommande sessioner helt perfekta å slipper denhär ångesten över att min Pentax inte pallade trycket och tog oskarpa bilder.
 
Nu måste ja bara beställa efter ett minneskort, på affären kosta de nästan 2000kr, när man beställer på nätet kan man få de för runt 600kr. Tillbehör - DÅ är ja kinkig me att de ska va billigt.
Och jag fick veta att min fjärrutläsare inte funkar till Canon, de är ett annat uttag i canon än pentax, såklart. Men allt till blixtarna är universal så de funka. =)
Nämen, då kör vi!!
 

Höstsession!!!!!

 
Har fotat Emma två gånger tidigare.
Första gången blev en katastrof, andra gången skulle vi göra de bättre - de blev bättre men insåg snart att jag hade gjort ett misstag med inställningarna, sen krachade min dator och nu vet ja knappt var bilderna är..
Är SÅ tacksam att hon inte ha gett upp om mig än utan än en gång ha vi planerat en session!
Denna gång i min stad Stockholm!
Vi åkte ner till Skarpnäck, där jag förut var och kollat locations som ni kan se i ett tidigare blogginlägg. De är galet va löven ha ändrats fort! För idag då vi kom va de alls inte samma som då.. Men vattenpölen va kvar! =D
Vi är båda två väldigt nöjda med de bilder som togs och det känns som en stor lättnad att ÄNTLIGEN blev bilder superbra! Emma är en väldigt lätt modell att jobba med och därför ha ja varit så besviken var gång jag tabbat. Men inte nu!! =))
Vi fotade på olika ställen därav ljusskillnad i bilderna.

 
 
Skulle ta en till session mot eftermiddagen men av nån anledning började det regna!
Vi tog några bilder på ett ställe som vi alls inte tänkt fota på, blev inte den typ av bild som va tänkt så vi avslutade sessionen och käkade pizza iställe!!
De roliga när man fotar Emma är att vi båda tycker väldigt lika om vilka bilder som är bra, och vi använder ofta uttrycket "Nästa gång vi fotar.." å så nån plan om hur man vill ha bilder då. =D
Så nu bli de massa att gå genom och redigera!!
 

katestockholm

Photo, Makeup and Me...

RSS 2.0