Canon - Det närmar sig...

  
 
Mitt evinnerliga tjatande om en ny kamera börjar nu lida mot sitt slut. Det är bara några få saker som jag måste kolla innan jag slår till.
Fungerar alla mina viktiga tillbehör på en Canon?
Jobbigt läge om jag köper kameran å sen står jag utan sändare till blixtarna och utan självutlösare. Så de är lika bra kolla upp de innan så jag vet vad som måste köpas till.

Mitt hopp är såklart att det är smarta saker som fungerar till canons blixtsko också. MEN företag e inte så villiga att göra saker som passar olika märken, de tjänar dom inga pengar på..
Dom på affären sa att jag skulle ta med mig sakerna och prova dem innan jag köper kameran så de är snällt.

Sen vill jag såklart ha kameran NU. Men Canon släpper i nov 6D och då kanske äldre modeller går ner lite i pris? Så ja få ha is i magen och vänta..
Det blir en 7D, vet de är en gammal modell, men dom ha uppdaterat modellen så den är lite bättre än den va innan, och en 5D är alldeles för klumpig för mina små händer. Måste tänka på att den ska va lätt att hålla i eftersom man fotar flera timmar i sträck. Och med objektiv blir den väldigt tung.
 
Stod på affären igår och pillade med 7D ganska länge, den känns helt fantastisk!!
Fick låna minneskort så jag kunde göra olika inställningar, testa, kolla och jämföra. Helt sjuuuukt fina, skarpa bilder med bra färg man fick innomhus!!
Länge sen min kamera kunde frambringa så bra bilder. Den är lixom helt slut!
De få mig att vilja krama min Pentax godnatt för alltid redan idag..  

Men nu få ja ha tålamod och vänta till nov å se om Canon sänker priserna på 7D, hur som helst så kommer ja köpa en sån så snart jag vet. =D
 

Platser att fota på..

 
 
Har idag varit runt och kollat lite olika platser där jag kan göra lite fotosessioner nu i höst. Jag brukar alltid va för sent ute men nu känns det som att jag ligger bra till. Dock upptäcker jag att hösten är konstig. Det gåt från grönt direkt till brunt. Hösten varkar ha missat gult och rött!! =O
 
Nu gäller det bara att snabbt hitta passande modeller till de platser som jag hittat.
Och jag kan som vanligt aldrig va ute och reka utan att hitta ett ställe som skulle passa perfekt för en halvnaken man. De är nå fel på mig!
 
Men jag ser en skitig kille, arbetsbyxor, kängor, arbetsbälte, handskar och bar överkropp. Gör inte ni de me?
Så nu ska ja börja leta efter en passande modell för det. Platsen verkar vara provisorisk så ha man otur är gruset borta om en vecka. =)
 
Ska fota höstbilder med Emma och har hittat en riktigt bra plast för de!
 
 
Det ska va glada höstbilder med gummistövlar! Egentligen se ja röda gummistövlar i mitt huvud men de har vi inte så vi gör det bästa av saken. =D
Så nu än en gång är de bara att hitta en tid som passar så vi kan fota! =)
 
Sen dehär miljön!!
 
Lättillgänglig och så perfekt just NU! Så måste kolla runt extra snabbt om en modell så kan man kanske fota där på fredag redan. Antingen en tjej i långklänning och en varmare fin jacka upptill eller en finklädd kille..
 
Skulle ha kollat slottsmiljö idag också men insåg att det blir för avancerat att hitta någon som kan ta sig tid att hitta stiliga kläder som passar till en sån miljö. Så jag får ta de till våren så kan jag fota en kvinnlig modell i en sån miljö iställe.
 

Tankar om visitkort...

 
Dethär är bilderna jag har på mitt nuvarande visitkort.
Texten är väldigt sparsam, namn, telefonnummer och en mailadress.
Men problemet med det är att jag inte kan ge ut kortet till någon random på stan och säga "Hej jag är fotograf och skulle vilja fota dig" för den personen har ingenstans att kolla bilder som jag har tagit.

Hemsidan har jag skrotat efter att facebook tog över det mesta.
Har en fotosida på facebook men hur seriöst är det att ge ut en sådan?
Hur seriöst är det att ge ut sin bloggadress för att folk ska se bilder man tagit?
Har ingen direkt samlad plats enbart för bilder så att folk kan avgöra om dom tycker att jag tar bra bilder och vill bli fotograferad av mig.
 
Såg två killar på affären igår och var väldigt nära på att ta fram mitt kort, men kände att det kanske blir helt fel. Jag fotar andra typer av bilder än de som är på visitkortet oxå, tänk om de bara tror att jag fotar bilder som på kortet och därav säger nej..
Så, jag funderar på att göra nya visitkort. Killarna jag har sett hittills och gått miste om får jag helt enkelt klara mig utan. Men de som kommer i framtiden borde jag inte va rädd att ge mitt kort!
Men frågan är fortfarande:
Ska jag skriva ut min bloggadress och fotosidan på facebook på mitt visitkort?
 

Fota vid havet!

 
Så, dagens fotosession gick faktiskt över förväntan.
MEN som vanligt så har jag helt andra tankar om bilder i min skalle än det som verkligen blir då jag fotar.
Fattar inte hur andra människor får bra vinklar på sina bilder, då jag försöker bli de bara helt fel.
Måste öva mer så jag lär mig!
Mattias va en helt galet rolig modell att ha göra med. DET är en viktig del i när man fotar, att man ha kul!
 
Vi kom överrens om att vissa bilder vi hade planerat måste vi ta till våren för det va helt enkelt för kallt att ta itu med den typ av bild idag. Det blåste sjukt mycke och blixten höll på att falla i backen ett antal gånger.
Så nästa gång (till våren) måste jag ha en ass med mig som faktiskt kan hålla blixten ute i vattnet. =)
 
 
Tycker att jag fick till en väldigt mjuk känsla i bilderna med det ljus jag satt och är övertygad om att även Mattias kommer bli nöjd. Han åkte många många mil för dessa bilder.
 
Något underligt som händer var att min kamera, som i flera månader gjort suddiga bilder sådär var 3e bild, idag faktiskt knappt gjorde nån suddig bild. Tror kameran smörar för mig eftersom jag ha börjar kolla om en ny. =D
Ska oxå ta tillfället i akt att säga jag är SÅ nöjd att jag köpte ett batteri så jag kan ta med blixtarna ut och fota!!!! Allt bli så mycke bättre då. =)
 
 

Fota i RAW

Jag har in i det längsta vägrat fota i raw eftersom jag starkt ogillar format som man inte kan se i alla program.
Men nu måste jag kanske "växa upp" och börja med detta format som jag inte förstår mig på.
Ingen har lyckats förklara för mig vad det är som är BÄTTRE me raw än me .jpeg.
Exakt vad mer kan man göra med en gigantisk bild?
Mena redigera bilder kan man göra även med .jpeg kanske det blir bättre med raw, ja vad vet jag..
I förra veckan fotade jag med det för han jag fotade kan bildredigering så han fixade sen - själv har jag än inte provat för jag har inget program där man kan se bilderna.
 
Idag ska jag fota en modell och jag sitter än och funderar om jag ska fota de i raw, det betyder att jag måste införskaffa ett program där jag faktiskt kan se bilderna oxå. =D
 
Men en annan anledning är såklart också för att jag nu går i tankarna att köpa en mycke bättre kamera. Så då vore det väl dumt att fota i ett format som kanske är sämre när man kan få än bättre bilder.
Ppå tal om ny kamera så har Expert gått i konkurs så dom ska ha utförsäljning, det är hur bra som helst för då kanske jag får en kamera mycket billigare!
Problemet är bara att dom ska börja rean på fredag eller lördag och då jobbar jag såklart......
 
Men nu, packa bilen och iväg mot stranden för fotografering!!!
 
 

Fotosession Tierp

 
Till att börja med ska ja säga - Tierp, va i hel___e är de för ett ställe?
De finns på kartan å enligt den är de två avfarter och jag skulle svånga av vid den andra, jag såg då bara en för när ja närmade mig Gävle insåg ja att jag nog kört för långt..
Felkörning nr 1..
Så skulle ja svänga av andra stora vägen till höger.. Tydligen är de relativt va man kalla stora vägar för naturligtvis blev de då felkörning nr 2...
Hur kan man köra fel två ggr till tierp??? hahahaha...
Men jag kom fram till slut.
Vi åkte runt och kollade platser att fota på och jag fastnade direkt för ett brandområde, brandmännen hade just vart där och vart så det brann fortfarande lite på sina ställen.
Åkte till Mathias och sminkade honom, sen väntade vi på att det skulle bli lite mörkt innan vi åkte dit igen för att fota. Kallt som bara den va de men vi fick i vartfall några bra bilder även om vi båda huttrade av köld.
Bilder från den sessionen kommer så småningom! =D

Gamla bilder...

På fototräff 2011 tog jag bilder på Johan och en tjej.
De har blivit liggandes eftersom ja inte vet va ja ska göra me dem. Ljuset är så konstigt och känslan är inte den som jag hoppades få.. Men nu tog jag fram och kollade på dem igen.
Såklart hade jag kunnat göra helt annarlunda än va som faktiskt blev. Men hade ingen direkt aning om va ja skulle göra förutom "parbilder" när jag träffade dem.
Parbilder är bland de svåraste jag vet.. Å att göra dem sensuella me bra ljus, de är en ren mardröm för mig som oftast fotar mörkt. Så jag känner att detta är något jag behöver öva på. Men visar ändå två av de bilder som blev den sessionen! =)

2 manliga modeller

Har nu två modeller på gång och planerar sessioner som bara den.
Det svåra är att hitta tid som passar eftersom jag jobbar så sjukligt mycke. Och är ledig bara på vardagar då vanliga människor jobbar.
MEN, nu ha ja hittat två modeller Mattias och Mathias.. Dålig fantasi ja ha.. ;)
Anyhow..
Så nu på torsdag ska ja åka 14 mil för att fota den första killen och vi ha två teman tänkt. Ett skitigt och möjligen FAN. Allt beror såklart på vädret. Jag ville göra ett tema i typ westernstuk men mina visioner och verkligheten skiljer sig en del. Hade helst velat ha hästar, höbalar, cowboyhatt, boots you name it.. Men de är svårt att skramla hop sånt bara sådär. SÅ de temat få bli ett senare projekt, typ nästa sommar.
Så misstänker att de bli lite tufft och skitigt som bli de stora projektet på torsdag och sen FAN som inte behöver nån planering för de kan ja utantill. =)
 
Sen har jag den 19e, nästa modell kommer hit från Dalarna och vi ska fota grunge och strandbilder. Stackars kille som ska va i vatten den 19e sep.. De va kallt i havet redan för flera veckor sen. =D
Men där är strandbilderna de lätta och grunge de svåra som kräver kläder så som slitna jeans, convers, sliten kofta, stripigt hår, läderarmband, en sunkig miljö (vet ingen miljö!!!!) vill ha ett gammalt övergivet hyreshus me trasiga fönster och sådär men lycka till i Sthlm..
 
Som vanligt så ha ja STORA planer för mina sessioner men utförandet av dem bruka bli så mycke enklare än när ja planerar eftersom ja aldrig riktigt lyckas få till mina planer. Men de bruka bli bra ändå av nån konstig anlednin. =D
Så, bara hoppas att detta bli bra!
 

Söker ständigt modeller..

Förut hade jag en "försökskanin" som ställde upp på alla mina galna idéer då jag ville lära något nytt.
Tyvärr så flyttade hon norrut å sen dess ha de inte blivit lika mycke övande.
Nu när man får tag på en modell så få man bara hoppas att det man tänkt fota bli bra eftersom man inte ha haft möjlighet att öva på de innan.
En bra "kanin" är en som bjuder på sig själv, kan agera och är inte rädd för hur hon/han blir på bild.
Tyvärr bor jag i Stockholm där 90% är galet rädd för att hamna på en bild där dom inte framstår som helt perfekt och ser ut som en stjärna.
 
Dehär gör de ganska besvärligt eftersom jag måste öva, Man kan inte bli en bra fotograf om man inte få träning. Sen att många modeller tror att fotografer är magiker så dom själva inte behöver anstränga sig är väldigt tråkigt. Jag är ledsen men ja kan inte göra en bra bild om du ser uttråkad och frånvarande ut.
 
Det svåra är också att hitta någon som har tid när jag har tid. Mitt arbete gör att jag oftast ha tid då alla andra är på jobb eller i skolan. Vilket betyder att jag skulle va tvunget hitta någon som är arbetslös och inte går i skola. (??)
 
Nä, men iställe för att slösa bort denhär fina dagen med att sitta på bloggen så kan jag iställe fortsätta söka modeller! Vilket i sig är slöseri med tid då ingen vill, kan eller vågar. =D
 
 

Första kvinnliga Fine Art Nude sessionen!!

Att jag fotar FAN är inget ovanligt.
Det är den inriktning som jag personligen tycker ja är bäst på. Men va som är ovanligt är att jag fotar tjejer i den genren.
Så, jag och Jossan möttes på en fototräff för några år sedan och vi bestämde då att vi skulle göra en session ihop. Åren ha gått men vi ha aldrig fått tillfälle, inte förrän i våras. Då korsades våra vägar åter på en träff.
Hon hade mycke bokat, jag hade massa bokat..
Så till slut, vid midnatt en lördag i maj, då va vi båda lediga!
 
Det är min första FAN med en tjej och det är hennes första FAN nånsin och jag måste säga att de vart välda bra!!


 
Så nu när jag vet att de även går fota tjejer såhär så måste ja väl börja söka fler. =)
Keep up!
 

katestockholm

Photo, Makeup and Me...

RSS 2.0