Det går mot vår.. Fota!


(Bilden tillhör Jimmy)
 
Även fast jag ligger sjuk känner jag av att de blir ljusare och varmare ute.
Kroppen känns lite rastlös och hjärnan börjar sakta men säkert röra sina kugghjul igen och börja tänka kreativt!
Fota!!
Har redan förra året pratat med några kollegor om att fota så det ska ja försöka planera in så snart ja bli frisk.
Nu ha ja "förstört" möjligheterna att fota i vardagsrummet så få se hur ja ska lösa de.

Sen har jag fått tillåtelse att använda Jimmys MC, så ska hitta två modeller. De kommer bli en ganska stor session eftersom jag är beroende av 4 andra personer utöver mig samt att vädret måste va perfekt.
Och ni vet att ja e ju mer en spontanfotograf så dehär komme bli riktigt spännande. Men tur att ja ska ha me ass, så kan lita på hans kunskaper så allt går smidigt.
Måste oxå försöka få tag i minst två blixtar till för att kunna ljussätta..
Så snälla vår, fortsätt så bra som de nu börjat!
Okej de är bara slutet av feb, men de gå ändå åt rätt håll. =)

Sen har jag en annan session planerat med en kille. Måste bara hitta ett ställe där man kan sätta fast en massa kedjor i vägg eller tak. De kommer bli en ganska avanserad session de oxå men där är ja bara beroende av mig så de kan bli spontant nån dag när ja hittat rätt plats. =)
Men oxå utomhus så de måste bli lite varmare.
 
Jag ha dock problem me att ja ofta planerar sessioner in i minsta detalj å de se så bra ut i min hjärna men sen blir dom aldrig av. Måste sluta me sånt, utan verkligen kämpa mig igenom och faktiskt utföra dem oxå!!
Ibland tror jag att de skulle va bättre om jag sprutade idéer och nån annan fick fram alla grejer till dem. ;)
 
 

Alla känner apan....

Jag måste sluta förvånas över att folk jag träffat nångång, nånstans, under nån form känner igen och minns mig långt efteråt, för de börja va så vanligt.
Men blir lika förvånad varje gång!
Varför minns folk mig?
Va ha ja gjort som e så unikt att man minns?

* För några år sen utbrast en taxiförare i Phuket stad "Aaah REMEMBER!!" när han såg mig på gatan i Phuket. Å så sa han att han körde mig "förra året". Å de va sant de hade han gjort, okej att jag mins honom när han sa de för ja åkte inte me så många. Men hur många turister hade inte han kört runt på de året?
 
* Försäljare på gatan i Kata minns mig å sa de året "Last time you fat, now you thin!" å de va oxå sant för ja hade gått ner 20kg från året innan!
 
* Förra året träffa ja några som jobba i en bar, ja Kohn som ja skrev om. Nu satt ja i Kata detta år å Kohn gick förbi, stannade, vinkade, log jättestort å igenkännande . Nästa gång kom han fram å prata me mig.
 
* En tjej på hotellet i Hua Hin kände igen mig från förra året.
 
* Tjejerna på massagestället minns mig från 2 år tidigare.
 
* Träffade en tjej i taxfree på en kryssning en gång, kände inte igen henne först men när hon förklarade att vi träffats på en festival 2år tidigare så föll en polett ner.
 
* Kom en man i kontrollen på jobbet och utbrast "Hej minns du mig vi träffades i Hua Hin förra året!!" Hur kan han minnas mig? Å i arbetskläder dessutom. Vi åt bara middag ihop sista kvällen i Hua förra året.
 
* Idag va ja på ett gatuhak för att köpa mat, hade mössa långt nerdragen för ja e sjuk å sliten, ja hann knappt in förrän killen bakom disken sa "Heeej, kebabrulle som sist??" Vah? "Som sist", ja kan inte ens minnas när ja va där sist så hur kan han minnas va ja åt? Men han ha rätt, ja åt de sist ja va där..

Kan skriva sånnahär händelser i evighet för de finns mängder av andra tillfällen då folk känner igen mig. Ha folk över lag bra minne? När jag ha frågat få ja som svar att ja ha en sån utstrålning, att jag ler är glad och trevlig som gör att folk minns mig. Hallå! Jag som typ står i ett hörn..?

Tycker i vartfall att de är galet konstigt...
Kan man använda denhär "meriten" till nå vettigt eller ska ja bara fortsätta va apa?
Om ja nångång skulle komma på tanken att slå mig in på den brottsliga banan, så påminns mig då att de är lönlöst, alla skulle komma håg å kunna ge ett bra signalement på mig direkt. ;)
 
 

Sjukhus - Leva för alltid!

För 100år sen fanns de inte sjukhus på samma sätt som vi har idag.
Folk dog av de sjukdomar det hade. Livet gick sin lunk, folk va nog inte rädd för döden på samma sätt som man är idag. Man visste då att när man dog så tog Gud hand om en. Prästen kom och satt vid ens säng, inte en doktor på ett sjukhus..
Ser man nångång en präst sitta vid en dödssjuk idag?

I vilket fall som helst så tror jag inte att jag gillar sjukhus när jag tänker efter.
Man är sjuk och man går till doktorn för att bli frisk, sen bli man sjuk igen, går till doktorn blir frisk å så går de om och om igen.. Många opereras och blir "botade" och kan leva ett längre liv. Alla lyckliga.. Men när den människan dör, då blir det lika jobbigt som om personen skulle ha dött första gången den va sjuk...
Men skjuter bara upp lidande för kanske både patienten och de runtikring.

Nu låter dehär kanske konstigt från en som är för allt va plastikoperationer heter. Men de är skillnad, de förlänger inte mitt liv, de förändrar bara mitt utseende.
När jag tänker efter så finns de många gånger jag skulle ha dött om de inte funnits sjukhus.
På min 10årsdag fick jag akut blindtarmsinflamation och opererades första gången.
Hade de vare för 100år sen så hade jag dött, ännu ett barn på 10år som dött.
Livslängden va inte lika lång förut och många dog väldigt unga.
Va är de för fel me de?
Hur se världen ut idag me alla dessa människor?
Är de verkligen meningen att man ska leva så länge, och framförallt är de meningen att man ska förlänga ett liv genom operationer och upplivningshjälp. Byta hjärtan, lungor, lever.. För att få leva några år längre?
Nej tack..
 
Jag har avsagt mig allt vad transplantationer heter. Vägrar ta emot blod från nån annan, skulle aldrig vilja ha nån annans hjärta. Herregu!!! =O
Kommer heller inte donera blod eller organ, om inte min familj uttryckligen ber om min hjälp.
Många läkare ha ifrågasatt min inställing att INTE ta emot blod. Dom koppla till å me in socialstyrelsen som kontaktade mig för att försöka övertalla mig att inte vägra.
För 1½ år sen va ja så dålig att min kropp knappt kunde produsera blod, va svag och dom rekomenderade blodtransfusion, men ja gick hem utan. Såklart..
Mena dör ja så dör ja..
Den inställningen gillar inte läkare, deras jobb är att rädda liv, men dom får samtidigt inte göra nå mot min vilja. Bevisligen så lever jag än så de hade ju vare fruktansvärt onödigt om dom faktiskt hade gett mig nån annans blod.
 
Sen när nånting går fel då är de ingen som tar ansvar för de.
Min pappa dog av dåligt hjärta. Han va överviktig. Läkarna sa att han skulle dra ner på maten, saken va den att han åt knappt. Han kunde inte.
Däremot så åt han mängder av mediciner som han fått av olika läkare för de olika problem som han hade me kroppen. Klart man sväller upp om man konstant trycker i sig kortison och andra ohälsosamma preparat.
Han va även lungsjuk så han hade svårt andas, att ge en medicin för att få lungorna att fungera, blodet att gå lättare genom hjärtat, gör att hjärtat såklart jobbar hårare och anstränger de, mängder av smärtstillande för att lugna resten av kroppen som gör ont för den vikt man bär på.
Då är min fråga, gjrde läkarna rätt?
Hade de vare 100år sen så hade min pappa inte levt så länge som han gjorde (64år) men de senaste 20åren ha han ju mest mått dåligt ändå för läkarna ha bara skicka han runt å proppa i han mer medicin för att de ska se ut som att dom gjort nå.
 
Sjukhus är till för att "rädda liv"... Men är de verkligen meningen att man ska göra de?
Folk springer till sjukhus för minsta lilla sak nu.
Jag sa till vårdcentralen igår att ja faktiskt inte vill komma in, men enligt smittskyddslagen va ja tvunget för att registrera. Men är de då inte slöseri me resurser för de som är sjukare, som de är meningen att dom ska "rädda"?
Vi kommer ändå dö - så småningom. Man kan inte "rädda" ett liv för alltid.

Allt dehär ha gjort att folk nog är rädd för att dö, man vill skjuta upp de så länge som möjligt och man förlitar sig på att en läkare ska göra underverk och blir så grymt besviken när dom inte kan det.
När läkare säger att allt hopp är ute.
Men allvarligt, allt hopp va ute redan innan dom sa de.
Vi ska alla dö, frågan är bara när!

Me tanke på hur världen ser ut idag och hur mitt liv är, så hade jag nog föredragit att dö på min tioårsdag då jag fick akut blindtarmsinflamation.
 
 
 

Dödssjuk?? =O

Man har hört om folk som varit utomlands och blivit riktigt dåliga, fått magsjuka, kräksjuka, salmonella och allt annat tråkigt som man kan få när man åker utomlands.
Jag har aldrig råkat ut för de å ändå ha ja vare utomlands flera veckor åt gången.

Kom hem i förra veckan och efter att jag städat ut mitt kylskåp så blev jag ganska dålig. Trodde jag åkt på magsjuka eller nån bacill från den äckliga kylen..
Så jag anmälde mig magsjuk till jobbet.. Men kände samtidigt att de inte va som vanlig magsjuka, ena stunden va ja pigg och allert å andra stunden utslagen på badrumsgolvet utan möjlighet att ens röra mig.
Folk runtikring sa att ja nog åkt på salmonella..
Hmm..
De ha ja ju aldrig haft förut...

Läste på om va de egentligen är och vilka symptom de är, och dra på trissor de passa ju in på mig..
De påminner om magsjuka, men eftersom ja själv ha sagt att de inte känns som vanlig magsjuka utan nå annat. Då insåg jag oxå att symtomen kom inte efter att ja kom hem utan redan i Hua Hin - förra lördagen.

Trodde då att jag led av solfrossa men nu i efterhand va de såklart feber. Varför skulle jag efter 3v i Thailand plötsligt få solfrossa? Och på söndagen var ja ju jättedålig och vågade inte lämna hotellet. Jag proppade i mig Dimor för att våga åka bussen till Bangkok osv.. Ja ha alltså vare dålig i 1½ vecka utan att eg tänka på de, men ja blev dåligare då jag kom hem, å lovar att ja vare dålig. Ibland trott att ja ska dö..
 
Va till doktorn idag även fast jag vet att dom inte kan göra nå utan att salmonella läker ut av sig själv. Ville mest veta om de ÄR de å om jag kan jobba. Nu är salmonella inte smittsamt på de sätt att man inte få vistas bland folk, men de kan va dumt att riskera om man delar toalett med många, vilket jag gör på mitt jobb.
Samt att när jag måste på toa då är de NU. Och jag kan inte bar lämna en position på jobbet utan måste vänta på att bli löst, vilket skulle resultera i att de skulle ta för lång tid = Olycka....
Så min läkare sa att han absolut förstod att ja inte kunde jobba. Så ska va hemma till iaf måndag å ha ja inte blivit bättre så måste ja va hemma längre.

Råkade kolla mig i spegeln å såg att ja ser väldigt smal ut, jag veeet de är ju precis de ja ha velat länge!
Sa de till mamma å hon konta me ett mammasvar å fråga om ja tycker att ja mår bra av de..
Nä, de gör ja då rakt inte..
Inte ens vanlig magsjuka gör nog att man känner sig såhär sliten. Å magsjuka gå över efter 1-2 dagar, dehär ha pågått längre än så å kan ta 1-2 veckor.. Känns inte uppmuntrande.
Min läkare tog min vikt å sa "Å nu vill jag att du gå upp 2, helst 3 kg Kate!!" Han vet att ja försöker gå ner i vikt och han försöker allti få mig att gå upp i vikt så han måste ju jubla inombords nu... Ha ju gått ner 4kg på månaden i Thailand och ha planer på minst 5 till.. *morr*

Salmonella...
Trevligt!
Är så galet disorienterad, virrig, snurrig, illamående och magont att de är inte kul nånstans.
Är iaf inte dödssjuk även om de som sagt går i vågor och man ibland känner sig så. De slår ut varenda signal i kroppen på 2 röda sen tar den en timma eller två så är man människa igen, tills nästa knockout..
 
 
 

Ord...

De är mäktiga.
Ord...
Ett enda ord kan få en människa att må fruktansvärt dåligt.
Ett enda ord kan få en människa att må helt underbart bra.
 
Ibland kan det vara svårt att hitta rätt ord i en speciell situation.
Ibland finns de inte ord att beskriva en händelse eller en känsla.
 
Ord kan vara svårt då det är lätt att tolka och misstolka beroende på hur de skrivs eller sägs.
Ord i samband med kroppsspråk kan betyda vitt skilda saker fast de är samma.
 
Ofta pratar folk, men har ingen aning om vad det är de faktiskt säger.
Dom vet inte hur orden påverkar omgivningen.
Det kan va så lite, men kan betyda så ofantligt mycke - på gott och ont.
 
 
 
Även om du inte är medveten om de, om det är helt naturligt för dig att sprida vänlighet till alla runtikring dig, så känns det speciellt för mig då jag inte är van höra sådant. Det värmer mitt inre när du säger alla fina saker till mig.
Från mitten av mitt hjärta - Tack..
 
 

Var falsk, det lönar sig!

Nu är inte jag den snyggaste eller bästa människa på jorden.
Men de finns absolut folk som se betydligt sämre ut än mig, som är tråkigare och tillför mindre än mig.
 
                                       


När man ser par på stan kan man ibland tänka "Men han/hon ha säkert en fin personlighet" när de är ett sånt par som e lite osannorlikt. Sen kan man se "perfekta" par och då tänker man lite hädiskt "Å dom e förmodligen lika ihåliga som tennisbollar då dom bara går efter utseendet".
Sen finns de såklart dom som e både snygga och smarta, och de som e både fula och idioter.
Och de är de ja ska prata om lite nu...

Många säger att de enda som är fel på mig är mitt dåliga självförtroende, att de gör att jag stöter bort folk iställe för att attrahera folk. Okej, de få ja leva med.
Men va ja tycker är så märkligt är att killar verkar inte ha nå filter som kan se va som e äkta och va som e falskt.
 
Ta en tjej, hon är absolut inte snygg nånstans, hon ha dålig humor, är falsk och gör till sig när hon pratar, sminkar sig som "hjälp". Skrattar högt och tillgjort för att synas och hon vill va i centrum. Är hon inte i centrum så blir hon sur och blänger på folk, men sånt ser inte killar. Dom tror att hon är som hon framställer sig, för mot dom ler hon ju när dom kollar på henne. Alla tycker ju då att hon e fantastisk och är vän med henne.
Å de är väl jättebra att hon har vänner.
Men de känns lite märkligt att man ska måsta spela å göra sig till, skratta falskt och kräva va i centrum för att få vänner och killar.

Jag är i stort sett motsatsen. Är för ärlig, visar att ja mår dåligt, säger va ja tycker, håller inte me bara för att göra folk till lags, skrattar bara åt sånt som ja faktiskt tycker är kul, inte för att göra folk glad när dom sagt nå skittråkigt. Umgås bara med folk som får mig att må bra och som faktiskt vill vara i min närhet för den ja är. Är inte vän med alla bara för att va i centrum, drar mig för att va medelpunkt. Isolerar mig ogärna men gör det ändå.
 
De tråkiga är dock att jag gärna undviker folk som är vän med sånna som den tjej jag beskrev. För om dom inte kan filtrera å se sanningen i en sån människa så se dom förmodligen inte nån sanning i mig heller.

När man får höra att nån man gillar är intresserad av en sån människa så funderar man om världen verkligen är på väg åt helvete. Men allvarligt när man blir bortvald för en sån människa då är de bara inse att killen inte är nåt att ha.
Om killen skulle välja en mindre snygg tjej, men som ha en bra personlighet, då skulle jag inte säga nå..
Men en människa som e ugly på utsidan å falsk på insidan?
 
Jag e bräcklig på utsidan och genomtrasig på insidan..
Men är absolut sann och ärlig.
Men vi vet ju redan att sånt e bara tjaffs!

Ljug, låtsas att du är nån du inte är, kräv uppmärksamhet, skratta åt allt så kommer folk gilla dig! (fast de är ju inte dig de gillar, är ju den du låtsas va)
Ingen kille kommer ändå veta skillnaden.
 
 
 
 

Samma mat men olika..

                             
 
Nallade en halv tomat medan jag tillagade frukost/lunch och då slog de mig en tanke om smaker.. Hur samma saker kan smaka olika beroende på omständigheterna..

Varför är en halv körsbärstomat godare än en hel?
Varför är rivna morötter godare än oriven?
Varför är nybakta varma bullar godare än bullar uppvärmda i micron?
Varför är mjölk godare i kallt glas än i vanligt rumstempererat glas?
Varför är jordgubbar direkt från plantan godare än de som vare i kylskåpet?
Varför är kallt vatten godare än kranvarmt?
Varför är gurkstavar godare än skivad?
 
De är rätt konstigt när man tänker efter..
Enda ja kan komma på är att de måste ha göra med konsistensen på något vis. På samma sätt som att tex potatis, köttbullar och brunsås är gott, men aldrig i livet att ja skulle äta det om de va hopmixat till en shake.

Knasig man är.. =)
 
 

"Välkommen" hem Kate!!

Till att börja me borde småbarn förbjudas på plan!
Men morsan verka inte va så smart heller. Sa inte åt ungen när den gallskrek flera timmar i sträck men sen på morgonen när skrikhalsen å dennes syster satt å småpratade tyst me varandra så röt hon åt dem att dom kunde väl ändå va tyst nångång. Bara hallå!!! Idiot...

Landade i kalla sverige, träffade en kollega direkt utanför planet så ja fick en välkommen-hem-kram. De va mycke trevligt. Fick väskan, bussen kom direkt slapp vänta, hittade bilen - eller snöhögen, och körde hem i behaglig trafik.
Hemma!!!
Först rasade 3kg post ut då ja öppna dörren medan ja plocka upp den kände jag en lite obehaglig doft. Avloppen bruka ju börja lukta om man inte spola i kranran. Så ja spolade i toan, starta alla kranar, gick tillbaka å plocka upp posten, stängde dörren å skulle tända lampan.
Då gick de inte.. Inte nästa lampa heller, eller den tredje.. Va fan? Betalade ju elräkningen innan ja åkte..
Telefonen skrek å påminde mig om att den va hungrig. Satt in laddaren i väggen å insåg att de va ju dumt för ja ha ingen ström..

Gick in i köket å då såg jag på golvet, nedanför kylskåpet, stora blodfläckar!
Ingen ström - ingen el i kontakterna = Ingen el till kylen!
Då gick de upp för mig var den äckliga doften kom från!!!

Ringde elbolaget, dom sa att allt va i sin ordning, dom hade inte stängt av strömmen. Ringde fastighetsägarna å dom skulle skicka hit nån. De tog typ två timmar å ja satt i denhär mindre goluktande lägenheten å vågade inte öppna frysen för visste ju inte hur länge lägenheten vare utan ström. Men av doften att döma och de torkade blodet på golvet hade de inte hänt nyss om man säger så.

Olle som kom kunde inte fixa problemet, ja bad han öppna frysen för ja ville inte öppna å mötas av mögel eller maskar som kräla runt. 
Den stank som kom då han öppna frysen gå inte beskriva me ord. FYFAN! Han höll på att kräkas å ja sprang å öppna balkongen! Han sa att de såg ut som vanligt, men de stank ju...
Inte så mycke annat göra än att ta tjuren vi hornen å tömma skiten!
 
                           
                             Blandning av blod, glass, bär, vatten å gu vet va
 
Mådde så ofantligt illa!
Olle hjälpte mig bära ut skiten. Sen skura ja som en galning men de gick inte bort, de hade runnit inne i listerna å hur mycke ja än torka så rann de ut mer.
De va som ett blödande kylskåp som skulle passa i vilken skräckfilm som helst.
 
De kom en elektriker å fixade elen så iaf ett problem mindre.
Olle skulle kolla om ett annat kylskåp åt mig men han startade dehär å sa att stanken kanske blev mindre när de vart kallt å frysen frös. Men sa att ja ville i vilket fall som helst inte ha dehär även om de sluta blöda för ja VET att de ligger äckel i listerna.
Stanken blev mindre men de va ett helvete att sova den natten. Mådde galet dåligt.

Igår eftermiddag ringde ja Olle igen å sa att han va fan tvunget komma hit å bära ut de för ja palla inte me odören. När han kom å kände hur de lukta så förstod han mig. Han hade hittat ett annat skåp som ja skulle kunna ha provisoriskt till på måndag då ja ska få ett nytt.
När vi kastade ut skåpet flyttade just en ny granne in under mig, de rann blodglägg i hela trapphuset å dom sa att de stank ju rätt bra. Haha.. Mhmm de va lite jämfört me va som varit i min lägenhet!
När skåpet va ute tog de ungefär bara en halvtimma innan lägenheten va nästintill fri från äckeldoft!!
FRIHET!
Kunna andas i sitt eget hem. =)
De va ju inte riktigt så ja hade tänkt tillbringa mina första dagar hemma.
Innan ja åkte på resan visste ja att de skulle bli 2 fattiga månader då ja kom hem och uttryckte "Tur att ja ha så mycke mat i frysen" men nu ha ja varken mat i frysen eller pengar.
De straffar sig.....
 
Kan man få ut dehär på försäkringen?
Ja folk påstår de men ja orkar alvarligt inte tjaffsa me sånt. Men då ha ja ju en ängel till mamma så hon gjorde en anmälan åt mig och försäkringsbolaget kontaktade mig nästan direkt och sa att dom ha en schablon för sånthär så summan är beroende på skåpets storlek, inte va man ha i, om man inte ha exklusiva saker i (ja hade ju dock torkat renkött från pappa och renfilér men men) skulle ha pengar på mitt konto inom en vecka. Och me tanke på att ja faktiskt hade torkat renkött å sånt så fick ja lite mer pengar än va mitt skåp va stort, men de va ändå inte mycke, men absolut bättre än inget.

Som en "tröst" är de kallt å ja fryser..
Välkommen hem Kate!
 
 

Sista dagen i Bangkok....Kände på mig att de skulle bli en konstig dag idag eftersom Jaturong ringde igår. Först å främst så sov jag som en stock å vaknade me panik, trodde jag försovit mig. Skulle checka ut 12. Men klockan va bara 8.. De är en mycke dålig start på en dag..

 

Sen tvingade jag mig ner till frukost kl 9.30. Väl där va min rumsnyckel borta. Hur i heeeela... Aja, bara springa runt å kolla vart ja kunde ha hunne tappa den från rummet å ner. Men hitta den inte, fick lita panik tills bellboy sa att den är nog kvar på rummet.
Jepp, de va den. *suck*
Okej försöka äta frukost i lugn och ro, gick inge bra.

 

Lämnade alla väskor hos bellboy och ut på byn för att köpa rökelser. Hade gått förbi ett ställe men inte köpt. Trodde aldrig att de skulle va så enkelt att hitta tillbaka dit!
Känns lite illa när man börja få sån pejl på småaffärerna i China Town att man hitta tillbaka direkt, mena till en affär där ja faktiskt aldrig ens ha handlat.   

 

                             
                              Rökelseaffären 2a till vänster


Förra året tyckte ja bara de va ett virrvarr av affärer å folk, i år fick ja faktiskt en ganska bra överblick.
Eftersom ja va en sån fena på att hitta dit direkt så hade ja ju massa tid innan killen skulle komma å hämta mig. Satt å ruttna på hotellet.

 

När han kom skulle han då visa mig runt bland tempel i China Town, men de lustiga är att de är mest kinesiska tempel, jaja okej CHINA TOWN, men man tyck ju ändå att de borde va Thaitempel oxå.


Dessa 4 filurer är beskyddare av norr, öst, syd och väst


Han förklarade skillnaden på kinesiska och thaitempel, va olika symboler va, varför man brände olja, tände rökelser, varför man skrev sitt namn på papper och brände i en ugn.

 


Munkar i kinesiskt tempel har ögonbryn, thaimunkar ha rakat bort dem
 


Hälla olja på elden, tände rökelser

 


Skulle skriva datum, namn, be och sen bränna papperet - För "good luck"

 

Om djurens olika betydelser, om konflikterna mellan djuren och ormen och att i år är det ett konfliktår.
Fick oxå veta om de röda papperslampornas betydelse.

 

 

De är familjer som ha skänkt en större summa pengar och sen skrivit sitt familjenamn på den lappen och så sätts lamporna upp för att visa att de ha skänkt pengar.

De är väldigt mycke "skänka pengar" till tempel av olika anledningar och allt "försvaras" me att de ger "good luck".
Du få slå på en klocka om du betalar 20kr, å att slå på den ge tur och hälsa, du få hälla olja i den eviga elden och de ge tur och lycka, du få bränna ditt namn på papper för 80 bath å de ger tur och lycka... De känns helt enkelt som att dom försöker köpa sig tur och lycka. Jag undrar va som skulle hända om man skulle slå på klockan utan att betala.
Men dehär förklarar ju hur dom kan ha råd att bygga sånna tempel som dom har och hur dom kan ha råd göra sånna gigantiska Buddha i guld.
Om nån vecka ska dom göra en bebibuddha i guld.

 

                                        
                                         En liten bebibuddha i guld

 

                                         
                                          Buddha som man är van att se honom


I ett tempel va de massor av olika rum, i de olika rummen fanns en buddha men de såg aldrig likadana ut. Han förklarade att de va betydelser, de va för hälsa, familj, religion, utbildning etc och ett bevis på att typ budda är allt, kan se ut hur som helst. I ett rum hade han en rosa slöja.. Transa? Och I ett rum va de en kvinnlig buddha.

 

                                       
                                        Elefantbudda, ser ni "hakkorsen"?
 

Han berättade oxå att man skulle be, skaka på en burk med pinnar tills en pinne föll ut, de numret på pinnen hade då en betydelse, jag fick nr 11. Han översatt å sa att de va väldigt bra betydelse. Själv tyckte jag att den sög, de va nånting me att ja skulle få friska barn, att nån skulle älska mig väldigt mycke å bla blabla.

 

                                      
                                       Här är min "välsignelse"
 

Han fick nr 33, och hans förklaring va att han skulle inte få några barn och han skulle va ensam länge och ingen som tog hand om han ifall han blev sjuk.
Jag sa att pinnarna måste ha hamna fel för hans nummer passa bättre in på mig.
Sen hade dom två "avokadohalvor" i trä, man skulle be en bön och sen kasta bitarna. Föll halvorna med lika sida upp betydde de otur, med en flat sida och en rund sida upp så betydde de tur. Naturligtvis fick ja två lika sidor..
Efter de kunde man gå och få gratis kinesisk efterrätt, de va nån söt söppa men ja ville inte ha. Herregu min mage skulle väl säga upp sig helt.

 

Sen börja ja gorma lite, varmt och vi skulle gå överallt. Ja ville ju köpa skor!
Han skulle visa var ja kunde köpa skor, men de affärer han visa va ju typ me sandaler.
Vi gick efter de till ett indiskt tempel.

 

 

Eller indiskt? Ja vet inte de såg mer ut som ett muslimskt bönerum med stora mattor och nånting i mitten som man skulle va vänd mot. Men de va ingen buddha. Va tvungen att täcka håret och eftersom de va vardag va de nästan inge folk där, han berättade att de mest är på helger.


Han kom me väldigt närgångna frågor när vi satt där.
Fråga hur killar va i sverige å om ja bara gilla svenska killar. Hur killar gillar att ja ha piercing i tungan när ja ger oralsex. Å då kände ja "nä nu gå ja hem". Han fråga om ja ville bo i Thailand och att han skulle hjälpa mig starta en affär om ja skulle flytta dit. Svarade att OM ja skulle bo i Thailand skulle de inte va Bangkok och att Thailand INTE behöver ännu en affär.


Vi gick till China Town shoppingområde för ja skulle få han att förstå vilken typ av skor de va ja ville ha och va ja mena me att dom bara ha wholesale. De finns GALET snygga högklackade skor å han frågade affärerna om ja inte kunde få köpa bara ett par av varje ändå, men de gick inte. Så fråga han var man kunde köpa bara ett. Å dom hänvisade till nån affär, å när vi kom dit va de bara gymnastikskor och sandaler. Varför hänvisa alla oss dit när vi va i deras wholesale store me snygga klackskor?

Men vi de laget va ja så sjukt less på allt. Trött, varm, grinig..
Gick tillbaka till hotellet och ja sa hejdå. Packade om mina väskor, klädde om och fick en taxi. Tänkte inte åka taxi till flyget men tröttheten segrade. Trafikstockning, han som körde sucka å gnällde.
Jag betalade så vi skulle ta highway, men fick tydligen den enda taxisnubben i hela Thailand som inte vet hur man gasar, de tog eeeeeevigheter!
Å ja va kissnödig. När vi närmade oss flygplatsen fråga ja va han skulle ha, å då helt plötsligt kunde han inte engelska längre, han svara bara på Thai. Ja va så kissnödig att ja va sur, ville ju ha pengarna beredd å klart så de bara va att springa in, men inte.

Han plocka ut mina väskor å ja fråga 4 gånger va han skulle ha å han svara på thai, ja sa att han måste säga på engelska annars få de va. Då höll han upp 8 fingrar.
ALDRIG att han få 800 bath för en resa. Jag gav han 400bath.
Då kunde han engelska igen å börja han gnälla om att de va ju trafikstockning å de hade tage sån tid och han körde en stor bil. Svarade att de spela ingen roll att att de va mycke trafik för de är de jämt å att ja betala för resan till flygplatsen inte storleken på bilen eller hur många andra som va ute å körde.
Så ja tog mina väskor å gick. Han följde då inte efter så tydligen fatta han att ja hade rätt..


Nu ha ja checkat in, ätit, mått dåligt och kräkts, å nu är de 30min kvar innan bording.
Vill inte hem!
Men tack å lov att denhär dan e slut.

 

 

 

Shopping i China Town..

Vakna av att de va ett gäng kineser som skrek (de skulle väl föreställa prata men kom igen!). Man ha ju som fått för sig att dom e tysta och beskedliga men alltså de är helt fel...
Märkte sen att dom satt i rummet breve mitt men me dörre öppen. Idioter!

Första gången i år jag åt full frukost i Thailand. Huvudvärk och nackspärr, kände alls inte för att gå ut på byn och shoppa idag. Vet inte va klockan va då ja kom ut men de enda som va i full gång var lotterierna på gatorna. Bord fulla me lottkuponger. Å de kosta allt från 100 till 1500bath, å folket köper. Killen jag träffade igår berättade att Thai och kineser älskar att köpa lotter. Hmm..
 

                                      
                                       Minns ni jag skrev om höga trottoarkanter i Thailand


Planen för dagen va att hitta solglasögon, kom ihåg att vi faktiskt hittade två ställen me solglasögon men att de andra va sämre. Men de minns ja på ett ungefär var de va så började traska dit. Hamnade i skokvarteret men de är inge kul längre att ens kolla på skor för så fort man kommer säger dom "wholesale madame minimum 6". Så va ge de ens att kolla.........
Hamnade på nån bakgata å insåg att ja va nära floden, ha aldrig varit där men gick inte dit nu heller. Måste ha nå göra imon.
Tommi ha bett mig kolla om stickers, å av en slump så föll jag över affären där ja köpte stickers förra året så nu bli han jätteglad. In på grötiga shoppinggränden som vi den tiden hade vakna till liv. Jag fattar inte dehär me öppettider här. De verka lite som att dom öppna när dom vill å stänger när dom vill. Å att dom vareviga dag ställer ut alla saker och sen plocka hop dem de är ett under.
Köpte lite ringar förja ha ju en tendens att förlägga sånna så de kan va bra me lite bling av billigare slaget. =)

Till slut hittade jag i vartfall den andra glasögonaffären. Först sa en tjej att dom kosta 50bath/st, hann direkt tänka att "Nä, de gör dom inte" så prata hon me en annan å peka på mig, sa 50bath å så flina dom. Då sa en kille som jobba där "No madame, wholesale 25bath" tjejerna såg skitsura ut, då så.. Jag plockade på mig 12 par. Alltså de va de som va saken förra året oxå, va inte så snygga glasögon där. Men efter lite grävande så hittade ja.
Hann ungefär 4 steg så hitta ja ännu en glasögönbutik! Gick in, de satt två sura tjejer på golvet å sorterade glasögon. Gick runt och kollade och sen tänkte jag fråga om de va wholesale där me. Men dom bara ignorerade mig när ja fråga så ja gick därifrån.

 

                            
                             24 par solglasögon.. (Totalt 27 inköpta denhär resan)


Hann över gatan så hitta ja ännu en affär å några steg längre bort ytterligare en.. Va i helvete! Köpte 12 till på en av ställena, försökte att inte bara ta svarta men de är så svårt! Gilla inte bruna och gröna passa ja inte i. Tog några lila, röda, men mest svarta såklart.
Då slog de mig att China Town verka va planlagt lite i grupper. På ett ställe är skor samlat, på ett annat ställe klockor, nästa ställe glasögon etc.. Ha ja inte tänkt på förut.
Köpte lite mer berlocker då ja igår kom på ett armband som ja vill göra.


Åt på ett sånt litet gatustånd. De va äggnudlar och fläsk, på hade som nånting som luktade likt skaldjur och i buljongen simmade nån degiga klumpar. Spännande!

 

 

Vågade inte äta dedär skaldjursluktande, inte fläsket och inte degklumparna heller. Så de blev typ nudlar i buljong.

Gick till hotellet och lämnade av allt jag handlat. Skulle kolla mailen men wifi här är skitdåligt så oftast få man sig inte ut, så kunde inte kolla om han killen från igår hade skrivit.
De va nästan lika kvavt idag som igår, bytte tröja och ut igen.
Shoppat en hel del om ja ska va ärlig. Ha ju länge behövt en ny sminkväska, de blev tre. På väg tillbaka efter den shoppingrundan blev de spontanköp 2 väskor till. Alltså jag behöver inte alla väskor. Men de bli som en sjuka.. Måååste ha, dom e ju jättefina så de är inte att ja köper va som helst.


Packning av alla saker. Fyfan! Fattar inte hur alla väskor kan va helt fulla! Väger bly gör de oxå. NU börjar jag förstå folk som ha så galet mycke i sina handbagage. Men då man reser till Sverige kan man ju omöjligt ha handla nånting av värde som gör att handbagaget e full.
Mitt handbagage består av skor, väskor och elektronik.. Hmm..
Å ja ha en dag kvar.....

 

Fast nu hände nå märkligt medan ja låg här och skrev. Telefonen på hotellet ringde. Svarade lite förskräckt och hon i andra änden sa att ja ha telefon.. "Jaaaha..?"
Döm av min förvåning när de va Jaturong (uttalas typ get-aloong) killen ja träffa igår. Hur faaaan vet han vilket rumsnr ja bo i?
Elle ringde han hotellet å bad om att få prata me "Kate från Sverige" å dom i receptionen visste direkt vem ja va?
Han hade mailat mig men inte fått svar, han jobbar halvdag imon och vill gärna träffa mig och visa mig runt. Men de låter väl trevligt!
Ha bestämt träffas kl 14 imon. De bästa är att jag måste shecka ut kl 12 å ha ändå ingenting vettigt göra fram till ungefär 20 då ja måste dra till flygplatsen.
Visst lite skrämmande att han ringde, men han vill väl bara va snäll och visa en förvirrad turist sin stad. =)

 

 

One night in... Eller första dan i Bangkok.

 

Snabb resumé av gårdagen först.
Var sjuk, vågade inte lämna hotellet, låg på taket å solade så ja hade nära till toaletten. Va tvunget äta nå på kvällen, hann juss å pass hem innan ja kräktes. Jepp, kul dag att berätta om. Nä.. =D

I vilket fall som helst va ja VÄLDIGT nervös inför dagens resa till Bangkok, mena de är inte så kul att sitta på en buss 3½ timma om man e magsjuk..
Sov dåligt, vakna trött, blev skjutsad till busstationen och satt mig närmast toaletten på bussen- Just in case lixom..
Vet ni va som hände!?
Jag somna som en bebis!
Fyfasen va ja sov, hela vägen till Bangkok hoprullad som en liten räka i domdär jättesköna sätena.
Kom till Bangkok flygplats, tog tåget in till stan, tänkte att ja ska inte tjaffsa om taxi och priser så jag tog första bästa taxi.
Han upprepade bara "China Town, China Town" och gatan jag skulle bo på. Saken är den att den gatan jag bor på är MITT i jävla smeten så ja va väldigt rädd att han trodde jag skulle shoppa. Försökte få han att förstå att de va China Town hotel ja skulle till.. "Yes yes China Town!" svara han.. "Oh Holy.." tänkt jag..
Kom till China Town och de syns för de är en stor portal och så skiker han "China Town!"
Å så slog de mig följande - De är kinesisk nyårsafton idag.. Å ja ska bo i China Town!! ååååh.. Alla vägar va ju typ avstängda.. Men döm av min förvåning när snubben parkerade utanför hotellet! Å de kostade 72bath.. Han fick 100.

 

In på hotellet, upp me väskorna, ut på byn!!!!!
Knappt nån affär va öppen, inga stånd, ingen daymarket.. Besvikelse! Är dehär shoppingens mecka å allt e stängt?
Betyder de att alla affärer är stängda för att de är kinesiskt nyår???
Å eftersom inget va öppet nånstans så fattade ja inte ens att ja faktiskt va på daymarket förrän ja av en slump snubblade över den väskaffär som jag å Carin handlade väskor på förrra året! De är ju wholesale överallt så man få ju inte bara köpa en sak utan man måste ju köpa fler. Skor är rätt trist att handla här för man måste köpa 6 par. Va ska man me 6 likadana par till?
Iaf väskorna, köp minst 6 st.. Lyckades förhandla mig till att bara behöva köpa 3, men köpte 4. Har en liknande sånhär hemma, dock lite större. Men här fick jag 4st till HALVA priset av va den ja köpte i sverige kosta..

 

                           
                            Mina fina!!

FYFAAN VA JA ÄLSKA BANGKOK!

Hittade oxå affären där vi köpte smycken förra året. Då ångrade jag att jag inte köpte nyckelringar med biljardbollar, så de köptes nu! Och en hel del berlocker, vet inte ens hur många runt 30st.. Galet..

På eftermiddan gick jag ut igen och då hade de verkligen börja hända saker här ute.
Gatan ja bo på är medelpunkten för hela firandet så allt händer direkt utanför hotelldörren! Shoppingstånd, matstånd, folk som är finklädda.. Gick å kollade lite å tänkte att jag måste försöka hitta dedär stället me solglasögon.
Hamnade i nån jädra mörk gränd där de satt folk längs kanterna å då vart ja lite rädd.. Liten ensam Kate och skumma folk i en gränd.. Hörde att de va nån som gick efter mig så enda ja tänkte va "slå hårt".. Kom ut ur gränden å då kommer en kille å går breve mig
"Hello..."

Hej på dig me, tänkte jag och va på min vakt. Han fråga var jag var från och vart jag skulle.
Jag blir VÄLDIGT misstänksam när folk gör såhär...
Men han såg snäll ut så sa att ja bara va ute å gick.
Han började prata om att de skulle va "Dragonshow" klockan 19 på scenen nere på gatan. Å faktum är att jag ha tänkt på dom drakarna idag just för att de är nyår. Så han frågade om jag ville följa med och se de.
Varför inte? Så vi gick omkring och han visade tempel

 

                                       

 

Förklarade va saker betydde, hur saker funkar här i Bangkok, berättade historia. När jag skulle köpa en kinesisk bebidrake - JA FÖRRESTEN, de är LILLA drakens år i år!

                                      
                                      Bebidrake!!

 

Iaf när ja skulle köpa en sån så pratade han Thai me folket och frågade va de betydde de som stod på - de va kinesiska - och översatt till mig. Han förklarade hur jag skulle ha den hemma för att den skulle ge lycka. Han visste var man fick gratis dricka. Vi gick och såg stora draken innan showen och sa att de ger lycka om man går under draken, så de gjorde vi.


Draken


Trängdes med en miljard andra människor medan vi såg dragonshowen.

 


Kyckling..


Han följde mig till ett typiskt Thaimatstånd och DÅ fick ja ju veta va alla grytor och grejs är. Så jag vågade faktiskt köpa och äta!

Nä fan alltså att gå i dendär gränden va nog de bästa ja gjort idag för de va då ja träffa han. Gått på ställen och sett saker som jag inte skulle ha gjort annars. Å han förklarade hela dragonshowen för mig så jag nu förstår lite av poängen med de. Inte bara att de är en söt drake typ. =D


Jävla kass bild va. De står iaf en kille på en smal stång, 12 andra står på en annan pinne å håller draken


Dumt bara att ja inte hade riktiga kameran me mig, hade ju bara mobilen därav kvalitén på bilderna.=P
Han ville så gärna visa mig mer saker och följa mig runt, men ja e trött. Visst hade de vare kul men allvarligt ja ha just vare sjuk å sprunge runt hela dan.


Lite mysigt är de ju
 
 


Han förstod de, skulle jobba imon men slutar 17 å fråga om han ska visa mig runt efter de. Så vi bytte mail, han ha ingen telefon.. Knasigt folk.
Så vi få se om ja få nån guidad tur imon eftermiddag.

 


Från mitt hotellfönster ner på gatan

Kvavt som en bakugn ha de vare hela dan. Nu bli de duscha sen soooova. =)
Mer shopping imon!
Magiskt att man nästan gjort av me mer pengar på 8h i Bangkok än 9 dar i Hua Hin. ;)

 

 

Näst sista dagen i Hua Hin...

 

Rocco condom......?
 

Idag började jag dagen lita annorlunda!
Insåg att dagarna ha gått himla snabbt så va tvunget att gå till busstationen och införskaffa en biljett till Bangkok flygplats. Är medveten om att de inte är dit jag ska, men som skrivet igår så bli de buss dit och tåg in till stan. Sen få ja offra mig me en jädra tukkis till China Town och hotellet.
På väg till stationen såg jag en mycke spännande skylt!!
Rocco condom....
Va fasen!
"Ha dom en kondomfabrik här?" tänkte jag och va fast besluten att DIT skulle jag! De visa sig att de va ett jävla hotell.. Dom kan ju inte döpa ett hotell efter en porrskådis å så "condom" i nästa del av namnet de är väldigt missvisande tycker jag! Besviken!


Gick och pratade med en man från Michigan längs vägen. Han tyckte att jag var väldigt snygg och frågade om jag var gift och sa att nån kille skulle bli väldigt "lucky to get you", själv hade han varit gift i 52år.. "You are from Sweden right? There cant be anyone left in Sweden you are all here!" Haha.. Ja de kanske är sant.
Vilket fall som helst så blir de att åka buss kl 7 på måndag morgon, tänkte att jag tar så tidigt som möjligt så kanske ja hinner me nånting i Bangkok den dan oxå. Lite shopping.. ;)

 


Krossade glasflaskor fastgjutna i muren


På väg tillbaka upptäckte jag denhär säkerhetsanordningen...
Tja va säger man, alla sätt är bra utom dom dåliga?
JAG sulle då inte klättra över dendär muren de är då säkert..

 


Frukost intog jag på hotelltaket. Varmt som en häxkittel å luftfuktigheten måste ha vare långt över de normala för ja trodde att ja skulle rinna bort. Men de va väldigt mysigt. Tro att de bli samma lika imon. SIsta dagen..

Blev inte så länge på stranden eftersom ja slöat på morgonen och vart till stationen. Hela jag är som en vattenblåsa nu. De bli lätt så när de är luftfuktigt, så nu ha ja börjat gå sönder och får sånna skiftningar på huden. Blek där blåsorna ha vare, jättesnyggt . Not!

Tänkte att ja måste väl få nån lite bild på mig när men e brun så väl på hotellet igen blev de upp på taket och ta några bilder.

 

 
 
                                       

 


Man få väl va lite ego.. Även om de hade vare roligare om man vare fler så man hade fått mer "naturliga" bilder kanske.
Har fått höra hur många gånger som helst att ja ha "really long legs" å de kanske ja ha. Dom når då ner till marken när jag går.

 

 

Lite bilder på solnedgången bakom bergen. Känns som att de är så mycke jag inte ha sett nu då ja varit här. Men alltså eftersom ja nu va ensam blev de mest stranden här i Hua, tanken va vattenfall och bergen men men.. Allt ha väl en mening.

 Å va gör man inte för att få "bra" bilder.

 

                                       
                                        Hon som e höjdrädd står på räcket 4 våningar upp....
 
 
 
 
 

 

Gråta över annans lycka!


Kvinnan som säljer flygplan på stranden
 

Minns ni han jag nämnde som påminde om Dustin Hoffman i Rainman?
Har sett han och hans far vare dag, dom bor på samma gata som jag. En funderation jag hade idag va att dom kanske är här i Thailand för att hitta nån som kan ta hans om sonen när pappan går bort. De är inte omöjligt va..
Som vanligt "när man talar om trollen" så kom dom och gick efter stranden som vanligt. Idag hade både far och son nya solglasögon. Blir som glad när jag ser dom. De är verkligen ett riktigt band mellan dom.
Så kom dom tillbaka och lyckan som strålade från sonen fick mig att le och sen gråta.
Helt sjukt att börja storböla mitt på stranden..
Dom hade varit och köpt varsitt flygplan och sonen höll sitt plan som den största skatt han fått och log med hela ansiktet!
Då kände jag verkligen sån ömhet med honom att de gick inte dit mer!
Jag skulle ha velat se honom när han "flög" sitt flygplan oxå.. =)

 

De va rätt disigt idag, men varmt. Bränt mig på rumpan!!
Eller för att va ärlig ha ja väl bränt mig överallt egentligen.. Slutat smörja in mig för ja måste få färg! Men e nog bara inse att ja bli inte brunare än såhär, å andra sidan kan ja erkänna - ha aldrig nånsin haft brunare kropp än ja ha nu. Helt sjukt! =)
Men de kommer flagna bort på planet till sverige som vanligt, å ingen ska ju ändå se mig naken så va spela de för roll.
Bara temperaturskillnaden från Phuket till Hua HIn fick mig ju att börja flagna.

Jag var en dum jävel som åt på Mc Donalds idag (igen) FATTAR INTE varför ja äter sån skit må ju riktigt jävla dåligt efteråt. Vet om de, ändå äter ja.
Så de va bara att gå till hotellet och vila ett tag medan kramperna släppte lite.
Sen ut på nightmarket, samma som igår å dan innan de.. Men nu hade jag ett mål, de glittriga skor som jag sett igår. Naturligtvis fanns dom då inte kvar idag, tjejen sa att ja va ungefär en halvtimma efter hon som hade köpt dem. Gah!

Hade inte tänkt att köpa nå solglasögon förrän i Bangkok, om ja hittar affären jag och Carin va på. Men faan alltså, älskar ju glasögon! Å vet inte hur många ja hade sönder i sommras så kände nu idag att nåt litet par kan man väl köpa här ändå...
Köpte två par! Wii! De är bara så galet svårt att packa solglasögon utan att ha sönder dom.. I vilket fall som helst så ska ja köpa en hel hög om ja hittar där vi va förra gången.
Skor, solglasögon, väskor.. Är de nånting ja INTE ha mani att köpa? =O

 

Imon måste jag gå till busstationen och köpa biljett till Bangkok, den går förvisso till flygplatsen, men därifrån kan jag ta tåget å sen en tuktuk till hotellet. Visst, kan ta tåget direkt upp till Bangkok city härifrån centrum men nu när ja vet hur bekväm bussen är så vill ja inte ta tåget!!! Men kom på idag att de är inte så många platser så de kan va en fördel att boka en plats. Vet heller inte vilken tid bussen gå, måste kolla de oxå.. Hörde nån säga att den gick 18.30.. De är ju välda dum tid. Men de kan ju inte bara gå en buss per dag upp, när den gick varannan timma ner.

Usch ja ska snart åka hem.. Vill verkligen inte!!
Alla skriver om kyla å snö, helt förträngt att de är snö.
Har tänkt mycke på framtiden nu och insett att jag MÅSTE ta tag i studierna så ja kan börja me dendär kaptensutbildningen. Kan inte fortsätta traska på i gamla fotspår å låta livet gå bara för att de är bekvämt. Klart att ja inte vill gå skola, men måste om ja nångång ska bli de ja vill så är de bara.
Så, de bli att kolla kurser då ja kommer hem. Se så de funka att läsa och jobba samtidigt å sen söka in i Kalmar...
Kalmar.. Vill inte bo där, men bättre de är Åland eller Danmark, även om ja helst vill gå utbildningen i Danmark. Fast när ja prata me dom sa dom att hela kursen va på danska. Å de fattar ja inte ändå så valet blev därför inte så svårt.
Men vet inte hur jag ska göra med lägenheten och alla mina saker under tiden. Pendla och ha två boenden komme ja inte ha råd me. Säga upp lägenheten känns heller inte som ett alternativ även om ja absolut inte ha nånting som håller mig kvar i Sthlm..
Mycke kvar att tänka på, första hand läsa in så ja ha behörighet!

Men än är de några dagar kvar i Thailand!

Vätskebristen kallar.. ..

Hua Hin Beach, läst ut ännu en tantsnuskbok..
 

Ville inte gå till stranden i morse.
Sovit dåligt och vätskebristen gör sig väldigt känd, benen värker och ja ha kramp. Grattis!
Åt frukost här på hotellet sen bestämde ja mig ändå för att gå till stranden en stund iaf.
Sexparet va där och höll på idag oxå men idag orkade ja inte ens va avundsjuk för ja må inge bra. När jag satt hos frukttanten (som nu känner igen mig för ja är hos henne varje dag) så kom dendär killen dit. Pratade med tanten men kollade på mig å blinkade. Va faan lixom! Orka...


Här utanför kusten går det stora tank och lastskepp och jag är mäkta avundsjuk. Vill så gärna oxå jobba på ett sånt. Men en sak som är märkligt är ett skepp som ligger där ute, tycker de ser ut som ett flottanfartyg. Igår kom de två till så nu ligger de tre stycken på ganska långa mellanrum här utanför kusten. Fundera på å ta me teleobjektivet imon å se om ja kan fota dem å se om de är flottan.
Mäktigt är de i vartfall. =)

Här på stranden i Hua är de väldigt mycke snäckor, sånna riktigt små snäckor. Så finns de knallrosa snäckor! En sån vill jag ju såklart ha. Men magiskt nog så bor de allti nån i dom rosa skalen. Såklart, hade ja vare ett skaldjur hade jag oxå valt ett rosa skal de säger sig ju självt. Men de känns konstigt att de just e dom som e upptagna, eller är de så att skalen är rosa just för att de bor nån där, å att dom bli en annan färg när saken flyttar ut? Näe de tro ja inte på.. Men störande är de iaf! Få hoppas nån hah flyttat imon..  =)

Hett som i en bakugn och luftfuktigt så in i norden är de här just nu. När klockan va halv tre traskade jag iväg mot optikern för att säga att jag vill ha starkare glas. Trodde ja skulle svimma innan ja va framme. Gick till en annan optiker men inom samma kedja för ja tänkte att dom kanske kan göra en annan synundersökning å se. Men då jag kom dit blev jag hänvisad till klocktornet. Så en expedit följde mig dit, hon va jättetrevlig. Hade alltid bott i Hua Hin och tyckte att Chaing Mai va en jättehäftig stad så dit tyckte hon ja borde åka.
I vilket fall som helst så fick jag en ny undersökning men de slutade me att jag inte bytte glas. Ja fattar inte men ja såg sämre både med starkare och svagare än de ja hade fått. Nu ha ja iaf gjort de ja kan, få se hur de känns hemma, ha som sagt allti väldigt dålig syn i Thailand.

 


De är iaf rätt bra skyltat till strand och polis.


På väg tillbaka åt jag lite och fick väldigt ont i magen. Vatten hade ja såklart glömt att dricka. När jag gick omkring kände jag att antingen svimmar jag eller så klarar ja mig till hotellet och dör där. Så galet hett!! MÅSTE dricka mer men ha så himla svårt för att dricka om ja inte är törstig, och man blir inte törstig på samma sätt här, man bara torkar ut..

 


Hua Hin Bryggeri


I vilket fall som helst så va ja å gick på gator där jag aldrig har varit förut och nu hitta ja mer turistrestauranger, horbarerna och massa små shoppingaffärer. Visste inte att dom låg där borta! Men nu vet jag! Å tänker man efter så är de ganska logiskt rent geografiskt oxå.

 

Väl på hotellet igen gick jag upp på taket och fotade lite för de hade börjat skymma.

 


Skymning från taket


Blomma i skymning
 

Ska se om ja kommer håg att gå upp lite tidigare imon så kanske man får ännu finare bilder.
Duscha kallt, vila en liten stund sen ut igen en sväng till stora nightmarket.

 


Grejs överallt, mest skräp och mat =)
 

De är som samma lika saker i alla stånden.
Söker en speciell typ av nyckelring men dom verkar inte finnas i år.
Hittade skitfina skor (ovanligt va) men de va ingen i de ståndet så jag gick därifrån.

Nu, dricka vatten...

Offentlig sex och skor!

 

Hua Hin Beach
 

Vaknar självmant sådär runt 9 tiden, de är kl 3 hemma i Sverige. De är ljust och man hör att folk är igång sedan länge. Man slöstartar motoriken, packar sin väska i maklig takt, smörjer in ansiktet och beger sig mot market för att köpa vatten och frukost för en dag på stranden.
Snart är de dax att åka tillbaka till äckliga Sverige.
Klockan 3 på morgonen betyder att ja ha försovit mig och måste stressa som satan för att he mig iväg till jobbet, å mörkt är de den tiden och säkert halt så de är livsfarligt att köra snabbt för att hinna i tid till kl 4 då ja börjar..

Har det ganska bra där jag är..
Trivs att ligga på stranden, läsa och kolla på folk. Köpa färsk frukt till lunch och plaska i vattnet som en 3åring. De är rätt kul att se vuxna människor som bygger sandslott, plaskar i vattnet och leker. De skulle dom ju aldrig göra hemma.
Man blir glad när man ser gamla människor gå långsamt längst stranden hand i hand och kolla på snäckor.
Har i 2 dagars tid nu sett två män vara ute och gå. Man ser att de är far och son, sonen påminner en hel del om "rainman". De är ganska sorgligt egentligen för man förstår att pappa alltid har tagit hand om honom och dom lever i sin värld. Men vad händer med hans son när han dör? Mena sonen är i 50års åldern.. Inte så att han helt plötsligt kommer att skaffa en egen lägenhet och ta hand om sig själv.

Minns ni killen jag prata om som inte ville synas me sin tjej utan spanade in alla andra tjejer?
Dom va där idag me. Idag "umgicks" han dock en del me henne. Dom hade sex i vattnet. Hur jag vet de? Herregu sånt se man, eller så ha ja en jävla bra radar, se allti när folk ha sex..
När dom va klar så gick han å brösta sig på stranden å spana in andra tjejer igen.


Jag vill oxå ha sex i havet!!
Eller ja vill ha sex överallt, vartsomhelst bara ja få sex.. Men tyvärr är ja inte en sån som ha sex me vemsomhelst..
Vill ha en pojke som gillar värmen, upptäkterna, havet och allt annat lika mycke som jag.
Vilket få mig att sakna Chris...
Vet ska inte tänka på han.. Skild, fd alkoholist, fd bråkstake, tatuerad, piercad, bor på en båt. Låter som ett kap va? =)
Men hans personlighet va rena drömmen. Visste precis hur man behandlade en tjej, med respekt, var väldigt beskyddande och man kände sig så värdefull och han skämdes inte att synas med mig utan höll om mig offentligt och visade att ja va me han.
Men som alla bra drömmar tog de slut för fort.

 

Gick till lilla nightmarket ikväll igen.
De är som samma lika som är där varje gång men dom byter ställen så när man letar efter nå så kan de ta ett tag innan man hittar just de ståndet. Har sett en svart lackväska, ser ut som en mun. Dom ville ha alldels för mycke för den. Den va stel och man fick knappt ner en hand i den fast den va lika stor som en ruggbyboll. Så de va bra ja hittade dom så ja kunde känna på väskan annars skulle ja väl ha funderat, nu vet jag att de inte va nå att ha.

 

                                       
 

Gick oxå till skobutiken. Bad att få fram min storlek. Tjejen kände igen mig och blev väl lite "suck hon igen som inte köpte skorna sist". Men denhär gången köpte jag dem. Fick ner den några kronor till. Men jag säger ändå att 150kr för dessa skor är helt okej.

Köpte även en sallad och grillat kycklinglår för 55bath (~12kr)

 


Skulle vilja våga prova dehär stället nångång

De är konstant fullt och de är mängder av thaifolk som äter där. Ett ställe mitt på trotoaren som bara e öppet på kvällar, plastpallar och små plastbord. De är lite som Hua Hin´s McDonalds. Massa familjer gå typ dit och äter. Lite kul att se 6-7 pers runt ett bord menat för 4.
När man kollar va de är för mat så hänger de kycklingar i ett sånt glasskåp, dom har en grill och de är nån form av snäckdjur i en metalldisk med is..
Så ok kycklingen, även om man vet hur kyckling förvaras i dehär landet. Men de är hur maten se ut när den serveras som gör mig lite skeptisk. De är ju som en röra å man kan inte se vad som e vad. Å kycklingen e ju som nerhackad i molikyler me skinn, ben och senor så de skulle ju ta en halv dag för mig att rensa ut dedär.. =D

 

                                       


Känner mig tjockare nu än då ja åkte till Thailand å så ska de inte va. Saknar mina dietshakar!
Ska man kanske ta kontakt med en personlig tränare då man kommer hem trots allt?
Vill inte lägga pengar på sånt skit men om han kan lägga upp nån form av program så ja få bort fläsket på arslet å låren å tränar armarna, då kanske de är värt de.
Men han måste få de att låta roligt!
Nån himla trampmaskin vill jag inte stå på å cykla vill jag inte för låren ska inte bli större! Kroppen ska svarvas, inte bli större...
Vi få se.. Annars finns ju allti fettsugning och svält.

 

 

 

Mobbing och hot på nätet..

Börja med att kolla denhär länken:

http://www.youtube.com/watch?v=k_pLmq8d7Mk
 

Läser i dagens tidning om kvinnor som utsatts för skriftliga hot på nätet. De kvinnor de handlar om är mer eller mindre offentliga personer. Vi vet att det förekommer hot och förföljelse på offentliga personer. De har oftast hjälp att hämnta, stöd att få och polisen tar de på allvar. Vilket är helt riktigt, de ska tas på allvar, de är inte okej!

Men kända och offentliga människor är inte dom enda som bli hotade på internet.
Jag är själv en av de som utsatts för det. Men vem e jag att bry mig om?
Numera händer det väldigt sällan men på den tiden jag var tjock var det dagligen. På communitys och forum.
Fick mail där det stod att jag inte va önskad, att jag förpestade sidan med äckliga bilder på mig, att jag inte borde va där för de va ändå ingen som ville prata me nån som såg ut som mig, att jag var ett tjockt äckel som borde banta, om jag inte tog livet av mig för att andra skulle slippa se mig så skulle personen i fråga komma och hjälpa mig me den saken. sånna som mig borde inte få leva på samma planet som vanliga människor, ingen skulle nånsin vilja ha en jävla subba som mig, jag skulle aldrig få en kille som ville knulla nån me så stort arsle som jag.
Jag va aldrig rädd eftersom inget visste vem jag egentligen va, de enda som va fel me mig var att jag va tjock och ful. Dom hade inte pratat med mig för att se vem jag var så det handlade aldrig om att hata mig personligen utan allt hängde på utseendet.

Vet inte hur många människor jag har blockat på olika communitys och forum. När man blockade kunde det ta nån timma innan man fick nya meddelanden från ett nystartat konto - "du tror att de hjälper att blocka mig? Jag kan göra 100 användare bara för att du ska få veta hur ful du är". När det var sånna konton kan de lika väl ha varit tjejer, för de va även tjejer som skrev. Fast de märktes i sättet att skriva när de va tjejer, då var de mer att "jag är mycke snyggare än dig å du kommer aldrig få så snygga killar som mig och dom enda som knullar sånna som du är cp-störda". Men mest var de killar, och då killar som såg ganska bra ut. Tränade killar va oftast värst att påpeka hur tjock ja va att ingen skulle röra en sån som mig ens me pincett å att ja borde banta, helst dö.
Jag fick mycke tips hur jag skulle ta livet av mig.

Vad som e så jävla surt nu är att sånna människor som förut skrev sånt till mig är sånna som idag skriver till mig. "va snygg du är", "du se ut att va en härlig tjej" etcetc Inte just DOM kanske, men sånna som "ser ut som de".. Vältränade snygga killar.
Jag har fått ett konstant hat mot en viss typ av människor, är väldigt skeptisk mot alla som säger nånting om hur jag ser ut, för de är bara en yta. Okej att folk nu säger att ja se bra ut, men e förtfarande densamma som då ja va tjock. Vilket betyder att den da ja bli tjock igen så kommer de människor som nu säger att ja e fin, bli sånna som säger att jag är ett fett äckel som ska dö.

 

Tar inte åt mig av komplimanger, vet att de är skitsnack så iställe bli ja elak å kylig.
När nån däremot säger att jag är snäll och trevlig och rolig, då kan jag ta emot de för de handlar om hur jag är, inte hur jag ser ut.
Vet att jag är ful, att andra absolut är 100 gången finare än mig och att jag aldrig kommer att se ut eller vara någon som nån vill ha som flickvän.
Men mycke av de hat som ja nu utstrålar beror på allt de ja fick höra dag ut och dag in i så många år.
Inte fanns de en tanke på att anmäla nå till polisen, man anmälde till admin på sidan men dom tog inte bort användare, dom kanske gav en varning. Men va gav de mig?
Vad skulle polisen ha gjort? "Jaha du ha blivit dödshotad och mobbad på nätet för att du är tjock de måste vi prioritera"(??)

 

Har slutat gå på dejter för ja vill inte få höra då ja kommer dit att jag är ett äckel å att dom ångrar att dom bad om en dejt me mig.
Har väldigt länge levt i min egen bubbla och inte släppt in nån för jag vill inte lura mig själv att få känslor och på så vis bli sårad.
Nu när jag är smal får jag som sagt inte höra dehär lika ofta. Men nu kan jag inte lita på folk och ensamheten håller iställe på att knäcka mig totalt.

Är helt övertygad om att de som hotar och mobbar inte ha en aning om va dom egentligen ställer till med för långsiktiga problem. Mest troligen bry dom sig inte heller..
Jag och kvinnorna i den filmsnutt som jag la ut är iaf alla vuxna, vet inte hur hoten och kränkningarna har påverkat dessa kvinnor i deras liv, jag vet bara att jag e märkt för livet. Och som sagt vi är vuxna, tänk då på hur sånthär påverkar barn som varje dag får höra dehär..

På ett sätt va de enklare att hantera då folk påpekade och skrek efter mig på gatan. Då kunde jag bara fortsätta gå, fick inte orden skriftligt. Behövde inte oroa mig att gång, på gång, på gång få samma glåpord efter mig från samma person då jag gick på just de stället som de var då man loggade in på olika forum och communitys.

Vad vill ja ha sagt me dehär inlägget?
Egentligen ingenting.. Finns inget nån kan göra åt saken då de alltid kommer finnas idioter där ute som hatar folk för hur de ser ut eller vad de gör.

 

 

Stranden - Skor - Inga Restauranger?

Än har ingen huggit tag i mig... Ok, dom e ca 1cm stora..
 

Va först lite osäker om jag skulle gå till stranden idag, ha lite ont från igår. Men antingen stranden eller poolen - Stranden alltså..
Kom dit å de va än mindre folk än igår, jättebra ju!! Låg och läste och kände att det brände som fasen på smalbenen. Vill ju få färg på baksidan benen men de är allti svårast, vaderna framför allt. Men samtidigt vill jag få färg på magen och inte på ryggen. De är ett himla pusslande att sola!
På eftermiddan la jag mig i vattnet. De är väldigt långgrunt här så vet ni hur skönt de är att ligga långt ut i vattnet de är typ 10cm högt å känna vågorna som sveper över en??
De är jättemysigt, vet inte hur länge jag låg där.Har märkt något hemskt, ja ha fått stora bruna fläckar i ansiktet. De är som fräknar men jättestora, de se hemskt ut. Den första la ja märke till på Phuket, på nästvingen. Nu ha ja fått massa till. Ja se skitig ut!
Som om ja inte va tillräckligt ful... =/
Men såklart att ja ska straffas på nå sätt så fort jag försöker bli lite fin. Nu vill jag bli brun och då slår fula äckliga fläckar ut i ansiktet.


Igår va ja på lilla nightmarket och då såg jag till min lycka en liten skoaffär med supersnygga skor!! De va ett par som ja bara blev så kär i.. Lång som fan bli jag (som vanligt) och hon i affären påpekade oxå att jag va vääldigt lång. Men jämfört me henne är väl alla de. ;)
I vilket fall som helst fick jag ner priset till 620bath.. De är typ 150kr.. Och jag gick därifrån utan skor!
Ha ja ångrat mig?
Jadå de har jag. 150kr e väl inget att snåla me för faan!
Så idag tänkte jag gå tillbaka och köpa dem om min storlek va kvar. Kom dit å alla affärer är stängda idag! =O Är de nå konstigt me idag för att dom inte ha öppet??
Få gå dit imonkväll å kolla igen..
Va ute å gick ca 1½ timma, de är väldigt kvavt här jämfört me Phuket. Känner huvudvärken och vätskebristen. Mår illa och magen är i uppror. Så försöker ja inte få i mig vatten kommer denhär semestern oxå att sluta på sjukhus.


Något jag lagt märke till är att här i Hua finns nästan inga restauranger. Man e ju van att på Phuket, Krabi och Koh Samui är de restauranger överallt. Här är de väldigt få, däremot är de mycke små sånna kyffen som man inte vet va de är dom eg tillagar. Rosa ägg ha dom oxå..
Eller är de så att jag inte ha hittat till turistgatorna.
Bor lite i utkanten och på gatan där ja bor där finns de några restauranger. Men sen är de som bara att gå längst stora vägen. När man gå in på smågatorna är de mest tvätterier och annat konstigt. Vet inte riktigt hur denhär byn fungerar. Och längs efter stora vägen är de flesta affärer stängda, och de är lokaler till salu och för uthyrning. De är som att allt ha gått ikull sen sist ja va här. Men nånstans måste de ju finnas affärer?

 

Market Village
 

Va till Market Village men de är ju märkesaffärer där. Ja vill ju ha domhär knasiga ställena. Men de är "stor" night market varje kväll på några gator. Men de är som samma å samma. Å eftersom de är på typ andra sidan Hua så vågar jag mig inte dit när de ha mörknat. Är där och går på eftermiddagen men då håller dom ju på att packa upp.

 


Skymning i Hua Hin
 

Men ja kanske måste gå dit imon om kvällen. De är långt att gå när de är mörkt.. Och som tjej ska man inte gå ensam: men ha lixom inget val!

Vågornas brus och killars osäkerhet

De första jag tänkte på idag vid stranden var de höga ljudet från havet. Vågorna som slog in mot stranden och den hårda blåsten. Ljudet var nästan öronbedövande.
Vet att jag reagerade på ljudet även igår då jag gick längst stranden.
Men efter ett tag vänjer man sig och slutar höra de.
Satt och kollade på hur vågorna betedde sig, de va lite likt svenska vågor, så som det brukar vara på Pite havsbad. De är inte en stor våg som rullar in utan de är små vågor oberoende av varandra. De kunde komma en våg bredvid en men utan att vattnet höjdes där man stod. Märklig känsla egentligen...
Vad som e lite läskigt me denhär stranden är alla små krabbor, dom finns i tusental å jag ljuger inte. Dom är ungefär en centimeter stora. Klart de finns större upp mot 5cm men dom gräver oftast inte på stranden dagtid.
När man går längst stranden är det som en rörllig matta som helt plötsligt blir stilla när krabborna rusat ner i sina små hål.
Dom finns även på Phuket men absolut inte i den utsträckning som här. Måste försöka fota imon om de är strandväder.Sen ha ja som vanligt studerat lite folk idag och insett att "snygga killar" med tjej är nog ganska osäkra ändå och vill ha bekräftelse. De va en kille som gick fram och tillbaka där jag låg. Började tro att han va vilse tills jag såg att han kollade mot mig varje gång han gick förbi.
Jag satt mig upp och då försvann han.
På väg ner till havet såg jag att han va på väg upp, han stannade och vände sig om när jag gick ner. Jag satt mig på knä mot solen och då ser jag att han gått upp till sin tjej men står och kollar neråt vattnet.
Så min slutsats blev att han måste få nån form av bekräftelse att andra tjejer tittar på honom när han går förbi, eller att man vänder sig om efter honom. Och när nu jag inte gjort något av detta så ha väl de rubbat hans självförtroende så han måste provosera.
Sen när jag låg och läste såg jag att han satt å kollade mot mig.
Låter jag inbillisk?
Nä faktum är att de bara va jag som låg där och solen va åt de andra hållet.Sen kom kille nummer två och hans tjej. Dom satt sig sådär 5 meter från mig. Herregu e stranden för liten för oss alla tre eller? Finns lixom 3km strand åt båda hållen där ingen ligger. Jag hade sett dem när de gick längst efter stranden å den killen va INTE diskret när han kolla på andra tjejer. Han verkligen synade den uppifrån och ner och vände sig om för att se allt.
Hans tjej såg ut att va ganska van med hans beteende men såg inte nöjd ut.
Han levde om och stod upp så att alla skulle se och höra honom och ville va själv närä han gick och badade. De va som att han inte ville synas me tjejen när han skulle kolla på andra tjejer.
Han vände sig mot mig och blinkade och ja kände bara "Oh holy. Vilken tönt!" Visst va han snygg men alltså hans beteende gjorde ju att han sjönk ganska markant.
Hans tjej såg ut att skämmas lite över hans beteende å de skulle jag me ha gjort..Jag är väl bara dum och förstår mig inte på såntdär förhållande å hur man är mot den man är tillsammans med, men jag skulle ju inte gå å "bjuda ut mig" till alla killar på stranden om jag hade kille. Skulle inte försöka få allas uppmärksamhet bara för att mitt ego skulle växa.
Däremot skulle jag vilja ha bekräftelse från honom. Att han vav stolt över att visa sig med mig och att han skulle vilja visa för alla att jag va hans.
Meeeeen så e ju jag singel å mitt sätt att tänka är kanske en av anledningarna till de. =)
Kan dock undra om deras tjejer inte ger dom den uppmärksamhet dom förtjänar och därför blir deras uppförande såhär.

 

 

 

 

Spännande upptäckt!!


Utsikt från taket
 

Ni vet dendär känslan man kan få att man vill göra nåt men inte vet om man borde, för att man kanske inte får, så man borde fråga nån för att få veta säkert, men vill inte fråga för risken är att man får ett svar man inte vill ha så därför gör man saken ändå...
Den känslan ha ja aldrig haft.... =P

Jo såhär va de:
På hotellet dör jag bor är det en dörr bredvid min. Jag ha tage förgivet att de är ett annat hotellrum. Men ha mer å mer tänkt på att de inte kan va de me tanke på hur mitt rum ser ut och att de är en annan dörr till ett rum bortanför..
Idag såg jag att de inte va nå nummer på dörren. De va ett dörrlås som man låser från korridoren. Nyfikenheten fick mig såklart att känna på dörren, den va olåst!! SVängde försiktigt upp den och där bakom finns en trapp, en trapp som går upp till taket!!

Jag ha ju funderat över varför dom inte använder taket som terrass, men hallå, bevisligen har dom de!!! Dehär betyder ju att ja ha den största balkongen av alla på hela bygget! Å inte ha dom sagt nå!
De va då ja insåg att man kanske inte får va på taket.. Smög upp, och där står de stolar och bord, nån ha hängt lite tvätt där. Jaha, nämen då vet ja, då ska ja me börja va på taket!
De är ju asbra om man e lat nån dag!!

 

Hade packat hop alla mina värdehandlingar och 12000bath som ja skulle lämna nere i sökerhetsboxen i receptionen, så kommer jag ner och pratar me hon där, hon visar var de finns svenska böcker så jag kollar genom dom ganska länge (visa mig inte böcker ja fastnar juh!!) De märks att de är mest äldre människor som är här på Hua för boktitlarna är väldigt mycke tantsnusk här!
PERFEKT! Ha läst lite tunga böcker nu senaste veckorna. Hjärnslöa böcker e ju de bästa då man ligger å stranden, så jag tog två...
Vilket betyder att ja nu kommer att läsa om försvarslösa flickor som blir kär i pojke å får pojke å lever lyckliga i alla sina dar.. Fantasy borde de heta.

 


Hua Hin Beach
 

På stranden la ja mig ganska enskilt, gillar ju inte folk å märkte direkt att jag lättare kan slappna av på denhär stranden än i Phuket för här är de inte lika mycke folk som ser en. Skulle äta min lilla bunke me nudlar som jag köpt som frukost, första tuggan fick mig att inse jag MÅSTE börja fråga om de är starkt innan ja köper nå. De va för fan oätligt! =O De brann i munnen på mig.. Fattar inte hur dom kan äta såntdär.. Så efter ett moget beslut lämnade ja nudlarna åt ett annat öde..
Ha bara smörjt ansiktet idag så få se om jag bränt mig som attan, känner att de svider lite i skinnet på armarna.
När jag låg där på stranden insåg jag att alla pengar och papper låg kvar i väskan, bra Kate!!
Bruka va kinkig å försiktig då ja ha me mig 500 bath. Nu hade ja över 12000bath, kontokort, ID, pass å allt annat.
Ha nog aldrig legat så länge på stranden som ja gjort idag. Mot slutet av dan gick jag ner och la mig just där vågorna slår upp mot stranden. Hur mysigt som helst. Men man få sand i bikinitrosan, de är mindre kul..

 

 

Sen tog jag en snabbis till poolen. Åt lite sen lunch, väldigt sen lunch.. Och tog två vändor i poolen. De finns inga solstolar de är lite synd, känns lixom att de inte är meningen att man ska kunna va där en hel dag. Iofs är de galet nära stranden så varför ska man ligga vid en konstgjord vattenpöl då?

 

Ska googla lite skoaffärer för Hua Hin nu. Börja va less att gå omkring å bara hitta flipflops. Inte de ja vill ha. =)

Friterad mat alltså..

 
En lugn del på stora vägen i Hua Hin..
 

Glasögonen är jättesnygga, me kan inte rktigt komma från att de är fel styrka. Skulle vilja ha starkare så jag ser ännu klarare... Just nu känns de mer som läsglasögon, de ger lite klarare bokstäver då man läser i en bok. Men tvivlar att dom gör nån nytta på långt håll.
De få va såhär nu, är ju ändå tänkt att ja ska ha dem när ja läser så de bli nog bra. I annat fall få ja väl byta glas sen om ja känner för de.


                                      
                                       Tydligen uppskattat...

 

Har blivit jättepoppis bland taxikillarna som har sitt näste ute vid stora vägen. Gick förbi där tidigare idag flera gånger å först fråga dom "Taxi, taxi?" men ja bara log och skaka på huvudet. Sen då ja kom börja dom vinka åt mig, nicka och peka på sina tuktuk. Även då fick dom leenden och skakningar på huvudet från mig. Sen klädde jag om för kvällen och gick i kjol. Holy hell då braka ju hjärncellerna på alla taxiförare. Dom börja ropa, vinka, peka, le. Och sen när ja gick förbi så gasta en på dom andra så alla kom fram å kolla efter mig å en uttryckte att "krossar hans hjärta genom att gå fram å tillbaka".. Haha.. Jamen då få ja väl sluta gå där då! =P

 

Men bevisligen är thailändska "killar" (Dom e ju aningen för gamla för min smak) mer flirtiga här än på Phuket. Dom visslar och vinkar när dom kör förbi en me moppe och ler när man går förbi på gatan.
Nästan så ja ska börja fråga hur mycke dom e villig att betala.............

 


De är ju gott, men kan inte va nyttigt nånstans
 

Blev middag på samma market som igår. Testade friterad majs, vegetariska vårrullar och sallad. Den friterade majsen va jättegod! Däremot vågade jag inte testa såsen hon gjorde åt mig, hon gjorde en som inte va stark sa hon. Men ändå..
Å där man plocka sallad blev ja lite förvånad att de fanns cornflakes i en skål, ska man ha de till sallad?

 


Plocka själv allt du vill i en skål för 30bath (sådär 7kr)
 

Allt friterat och sallad kostade mig nästan 15kr... Hade klarat mig me bara en av skålarna men blir som så sugen på att testa saker så jag överköper.. Så ja kasta mer än hälften varje gång jag äter.
Är så sjukt mätt, känns som att jag aldrig mer ska äta i hela mitt liv.
Saknar mina dietshakar!!!!

Idag ha ja nog gått mer än ja gjort på hela året sammanslaget. Å de känns i benen. De är inte sirekt så att de är fina trottoarer att gå på här, de är trasig stenbeläggning och trottoarerna är ungefär 30cm höga vid varje infart till alla hotell och vägar sådär var 40 meter, så man få stepup-pass samtidigt som man e ute å går.

Imon, imon, imon.... De kommer säkert va skitväder här nu resten av min resa men ska ändå gå till stranden imon. Måste ju försöka få lite mer färg även om de bli genom dis.
Såg idag folk på stranden som smörjde in sig me solkräm å hade helt vita näsor. Herregu, undra hur dom skulle bete sig om dom va på Phuket där de faktiskt är sol och varmt...

 

Måste nog förkaste dendär tanken om att hyra moppe här. De är helt förvirrande me vägar och så mycke trafik att de är hemskt. Phuket va ju rena landsbygden i jämförelse.

Så hur fasen ska ja nu få mig ut å fota??

 

 

 

Jag e blind!!!!

Vakna, kolla ut, mulet, vända sig, somna om..
Vakna, kolla ut, mulet, vända sig, sucka, stiga upp..
Nämen va bra att de är mulet då drar ja iväg till en optiker!!
Går längst stora gatan å de är nästan inte en endaste affär öppen. Inser att ja inte ha kollat klockan.. Men klockan va 10 så mycke märkligt att som inget va öppet.
Gick in till en optiker och jag förstod nästan inte vad dom sa, sen hade dom bara konstiga bågar, inga snygga lite mer design..

Gick till en annan och kollade runt, hittade några stycken och dom ville jag skulle prova. När jag provade första då blev dom väääldigt hjälpsamma och sprang och hämtade ena och andra, men jättefula. Va tvunget förklara att ja vill ha tunna bågar runt glaset, men lite tjockare på sidan. Inte sådär helttjocka runtom och inte jättesmalt på sidan.
Och inte sånna miniglas, men heller inte 70-tal utan.. lagom.. =)
Till slut hittade jag två par, de ena käntes inte riiiiktigt så bra, men dom va så snygga. De fanns ett par nästan likadana som satt bättre så de fick bli dom iställe, och så ett annat par. Dom hade köp ett få ett..

 


De undre är faktiskt inte dom ja köpte, utan dom ja eg ville ha... Blev ett par liknande.


Vet inte riktigt om synundersökningen va den bästa och mest genomförliga jag varit med om så vet inte om styrkan blev bra. Ser ju suddigt som fan då ja e i Thailand, å så är de varje gång ja e här. Ser bättre hemma även om ja e blind där me.. =p
Hon gav ett pris och jag började räkna va de skulle bli i svenska pengar. När hon såg minen hos mig sa hon snabbt att hon kunde ge 10% på själva glasen och gav mig ett nytt pris. Jag räknade igen och sen gav hon mig ett nytt pris. Jag hade ju inte ens prutat, de är hos en optiker, prutar man där?
Så, hon prutade me sig själv. Jag godkände priset och nu ha ja snart två par glasögon att hämta. De skulle bara ta tre timmar... Hemma i Sverige ta de ju flera veckor typ..

 

Gick ner till stranden och fotade lite snäckor, hade bara mobilen me så bilderna bli ju därefter.
Stranden här i Hua är alls inte som jag minns den. Det verkar va mycke mindre vatten nu än då jag va här sist. Men den gången va de ju domdär jätteöversvämninarna i norra Thailand som dränkte halva Bangkok så de är klart att havet va väl högra då me.
Nu är det en stor bred strand..
Men vattnet är inte blått som på Phuket, heller inte lika varmt. Men de ha sin lilla charm de me.

 

 

Eftersom mobilen skrek efter mat så bestämde jag mig att ta strandvägen till hotellet, ladda den en stund och sen till optikern igen.
Men nånting gjorde att jag missa totalt var ja bor och gick därför istället lååååååångt efter stranden. Hjärnsläpp delux.
Man bli ju inte direkt glad när man måste gå alltför långt i onödan i denhär kvava värmen.
Nu e fånen på laddning, har duschat, ska bara klä på mig sen hämta mina glasögon sen se om ja hittar skooooor! =D

 

 

Hejdå Phuket - Hej Hua Hin!

Hade beställt väckning till klockan sju så att jag inte skulle missa min taxi till flyget. Men samtidigt hade jag ju ställt min egen väkare bara för att va säker.
Den ringde klockan sju, den ringde även 5 över sju, då insåg jag att de bara va att stiga upp och stresspacka de sista.
Duscha, klä sig, borsta tänderna, packa ner, kolla så inget va glömt, tömma kylskåpet på kvarvarande frukt.
Rusa ner 7.40, där sitter taxikillen och väntar på mig. Men hotellet hade fortfarande inte väckt mig.
Kom till flygplatsen, ställde mig i kö där de står "checkin all flights", trött som bara den. När jag har stått där länge å de är en kvar innan mig så ser jag att de står "Checkin all flights Thai airways"

 

Men va faaaan!
Ska inte hem, ska ju till Hua HIn och åker med Bangkok AIrways inte thaiair!
Hon i disken kunde sitt jobb så hon hänvisade mig till rätt disknummer, de va nästan ingen kö där tack å lov.

 

Bestämde mig för att äta lite för de komme va en lång resa innan Hua Hin. Va finns på en flygplats lixom, så de fick bli burger king.. Blä! Och vad säger min mage åt sån mat??
Juuust de - ONT..
Mådde så illa, ville kräkas, satt som en räka hoprullad på en stol och fundera om ja skulle kräkas i väskan eller hitta en toalett, jag valde de senare.
Men kräktes inte, däremot sa magen upp sig. Så hör ja dom ropa ut mitt flyg, va faan sitter på dass! Skynda sig å när ja kommer dit ser jag att dom ropat ut att de va försenat.. Men suck då!

 

Kom så småningom på flyget och då satte såklart migränflimmer igång igen. Försökte sova en smula.
Bangkok!!!
När jag och Carin skulle till Hua HIn så hittade vi ett taxibolag som skulle ha 2500bath för att köra till Hua Hin från BKK, tänkte hitta de igen för orka dra sig in till stan och ta tåget.... Okej att tåget skulle va sådär 2200kr billigare men nu skulle ja va bekväm.

 

Hitta ett taxbolag å dom skulle ha 5100bath (?????) för en person! Aldrig i livet.
Bestämde att de fick väl bli tåg ändå.
Gick ner mot tågen å då se ja nå som jag inte ens tänkt på - bussar!
Frågade va buss till Hua skulle gå på - 305bath!
Men taget!
Okej att resan tar 3½ timma me buss iställe för 2 me taxi, men priset.
Orkar lixom inte springa runt å leta, huvudvärk, vätskebrist, tunga väskor..
Buss kanske inte är de mest bekväma tänkte jag, en bil e ju allti bättre me utrymme å sådär.
Killen säger åt mig att va tillbaka senast om 20min.
Va ja tillbaka om 20min?

Neeeeeeejdå!
Kate hade ju vare på toa och letat en affär att köpa vatten så när ja kom tillbaka så skriker han "Madame, come come!" och viftar å börja gapa i walkietalkie.
Så säger han att ja ska skynda mig ut för min buss är på väg.
Åh.. Börjar springa. Komme fram och killen vi bussen säger "Calm down!!" Haha,
Va verkligen en stressad passagerare, jag brukar ju säga till sånna att lugna ner sig oxå.. ;)
Hoppar på bussen och får en chock..
När man ha åkt lokalbuss i thailand vet man att de är träbänkar eller metallstolar och du kan få dela den me både de ena å tredje så jag var beredd på en lång och jobbig resa. Nästan jobbigare än då vi åkte tåg sist...

 

Typisk buss i Thailand, öppna fönster, metallstolar, full i folk.


Men alltså kom igen.. Dehär är inte en buss!
Dehär är fan ett rullande hotell!
Stora mjuka fåtöljer så man kan liggar, inglasningar och högt till tak. Den är lika stor som en vanlig buss men de ryms bara 24 pers på den...

 


Skulle nästan ha rymts 2 av mig i en sån


Glad att jag inte kämpade mig in till stan och tog ett skumpande tåg?
Ja, än så länge känner jag mig som en kung!
Å vatten, de hade jag inte behövt springa å köpa för de få man på bussen. ;)
Tilläggas ska nu att ja visst hade bokat 1a-klass buss. Ojdå, så tokigt de kan bli, å där hade ja trott att ja skulle åka me hönsburar. =D

 

Sov rätt bra hopkurad i dendär gigantiska fåtöljen. Satt näst längst bak å ingen satt på andra sidan gången å ingen bakom mig, så ni kan ju förstå att ja blev skiträdd när de helt plötsligt satt en kille bakom mig! Han hade bytt plats medan ja somnade, förstod ganska snabbt varför då de kom en gubbe å skulle på dass, han stank svett! Å denhär stackas killen hade sutte vi han förut. VARFGÖR reser folk utan att tvätta sig? Ok att vi är i Thailand men de finns vatten å de finns deo..
Resan gick hur snabbt och smärtfritt som helst, ett mycke bra val me buss alltså. Dom släppte av oss på bussstationen i Hua Hin.. Eeeeh, vart fan e den?

 

Såg en karta men ingen busstation på den. Såg "Bus to Bangkok" sa till killen som suttit bakom mig att de borde ju va där vi var. Med facit i hand va de absolut inte där vi var.
Men vet ni vad, jag är som en kackerlacka, klarar mig alltid, hittade rätt snabbt till mitt hotell för jag tog utkik på sjukhuset och orienterade mig utifrån de.

 


Mitt hem de kommande 8 dagarna
 

När jag kom till hotellet visade det sig att jag fått ett rum utan balkong. Blev rätt så sne å gick ner igen och sa att dehär duger inte! Dom fick ringa chefen, som är svensk så ja prata me han. Va så trött å grinig så hälften av de han sa gick nog inte ens in.
Bestämde i vartfall att jag skulle va här en natt så ska vi fixa imon.
Gick upp och tog en snabbdusch och så ut på byn för att hitta mat. Papayasallad, kyckling och några vegetariska vårrullar. När ja fått mat i magen käntes de lite bättre.
För tänker jag rent krasst så är de nog bra att jag inte ha balkong, de betyder att jag kommer va mindre på hotellrummet och mer ute.
Sen sa dom att de ha fixat ett annat hotell åt mig med balkong men att jag ska få de imon. Men då ha de hotellet inte wifi, och jag värdesätter nog wifi högre än balkong då för me internet kan jag hålla kontakt med de där hemma.

 

 

Sista dagarna på Phuket

 

Kata Noi Beach
 

Så.. Vad har jag haft för mig de senaste dagarna?
Sista dagen jag hade moppe drog jag iväg till Kata Noi och låg där halva dagen. De va varmt som attan. En del fina pojkar att kolla på men som vanligt va ju dom flesta upptagna ändå.
De va ganska tvärdjupt på den stranden så kan inte påstå att de va barnvänligt, vilket i sig är väldigt bra.
Det ligger hotell praktiskt taget direkt på stranden men de är ett väldigt litet ställe och en liten strand så de är inte nånstans där man skulle vilja bo 2 veckor. Man måste helt enkelt ha moppe om man ska bo på ett sånt ställe för att ta sig ner till alla restauranger och affärer som finns i Kata.
Jag solade, badade, läste och mådde faktiskt inge bra. Längtade nån annanstans..

Var ute och simmade lite i godan ro och tänkte väl egentligen inte på så mycke å då håller jag på att simma på en manet! Trodde hjärtat skulle stanna!
HATAR maneter!! Å där är de en läskig fan precis just framför mig. Visste inte hur jag skulle sprattla för att den inte skulle komma mot mig, men samtidigt så ja skulle kommam från den. Efter en snygg manöver så kom jag i vartfall i land.
Sen va de slutbadat för mig..

Dagen efter låg jag på Kata Beach, de va sista dagen som jag skulle kunna ligga på stranden eftersom tvätten skulle lämnas in på eftermiddagen för att hinnas klar innan fredagkväll. Försökte pressa så mycke ja kunde men naturligtvis när jag VILL bränna mig så går de inte. Använde till och med sololja för att se om de funkar. Men bevisligen så funkar inget sånt på mig.. Läste lite, kollade på folk.. Hände väl inte så välda mycke.

 


Vattenmelon, papaya och 3 gigantiska mangos


PÅ kvällen gick jag till nightmarket för att köpa lite frukt. Jag gjorde dock misstaget att köpa MYCKE frukt å fattar inte riktigt varför eftersom jag bar ahade en dag kvar... Men gott va de!

Sista dagen ville jag faktiskt försöka få lite färg. Vaknade dock me migränflimmer så de började dåligt. Började packa lite och kasta skräp och tidningar som jag inte skulle ha med mig vidare. Tog en promenad till stranden och gick där fram och tillbaka några gånger. Hade ju lämnat in alla handdukar på tvätt så kunde inte bada.

 


Fått lite färg ändå, de märker man då man ha vitt på sig

 

Märkte då jag gick där att de är nog så man ska göra, träffade en hel del folk och pratade me dem. De va en man som kom å höll i en gigantisk manet! VARFÖR höll han i den? Han frågade om jag ville känna men de ville jag så fasen heller. De va eom en stor geleklump med skrumpna tentackler.
Sen såg jag en annan manet som låg på stranden halvt ner i sannden.
De är väldigt mycke maneter vid Phuket nu. Domhär som va på stranden och som mannen höll i va sånna vita, ganska stora. Dom mörka är farligare och dom se man nästan inte i vattnet. Men ha intet hört om nån som bränt sig...

 

Blev att äta på Buffalo steakhouse och kolla skor. De finns ett par skor som jag så väldigt gärna vill ha.... Men alltså dom kostar 2200bath,  dvs typ 500kr. Är de värt elle inte?

 


Köpte dem inte men såklart ja ångrar mig.. =)

På kvällen gick jag sen till Dannys, hann inte komma in förrän ägare skrek "Sawadeekap!! Strawberry daquiri!" hahaha.. Han känner mig för väl..
Så blev de två sånna, prata lite strunt sen gick jag till Kohn och sa hejdå till han, han ville inte att jag skulle åka hem men ja sa att han få väl komma till Sverige å hälsa på. Minen han gav mig sa ungefär "Är du galen - DE ÄR KALLT I SVERIGE!"


En sista oljemassage och sen va de dax för sängen... Va lite smått dragen av alkoholen så jag somnade som en bebis...

 

 

Airport "security"?

Okej, nu ska jag prata lite om flygsäkerhet.
Vissa har ju till yrket att hålla luftfarten så säker som möjligt för att förhindra att olyckor och terrorattacker av olika slag ska inträffa.
Det jobbar säkerhetskontrollanter på flygplatsen som är där för att se till så att alla regler följs och att alla passagerare ska känna sig säkra. Är det något skumt så tillkallas högre enheter och åtgärder vidtas.

 

När jag åkte till Thailand gick jag genom den svenska säkerhetskontrollen. Först ska man visa sin biljett som ger en tillträde till airside, den så kallade bordingen. Personalen har en uniform och en liten bricka som visar att de är säkerhetskontrollanter och de har en liten snygg idbricka. De är ett pålägg, avlägg, röntgen och en på golvet, Man måste ta upp datorer och andra större elektroniska saker, ta av sig klocka, stora armband, bälte och plocka upp allt ur fickor och man ska lägga vätskan bredvid. Allt de gjorde jag, och såklart pep jag för de blev ett stickprov. Sån tur ha ja allti då ja flyger privat...

 

När jag kom till Thanland Bangkok inrikes så skulle jag gå genom deras säkerhetskontroll. Där skulle man oxå först visa sin biljett för att bevisa sig berättigad att vara där. De va två kvinnor som stod och kollade biljetten. Det första som slog mig va att som hade kjol, såg mer ut som incheckningspersonal. De hade ingen direkt bricka som visade att de va säkerhetkontrollanter, däremot hade de gigantiska id-kort hängandes om halsen.
Jag hade redan kastat bort min vattenflaska och gick självsäkert fram till bandet.
Vad jag kan minnas såg jag inget pålägg. De va små korgar och jag började me att plocka upp datorn och vätskan, tog av alla smycken, klockan, bältet och sköt in sakerna i röntgen.
Gick genom bågen och pep inte. Där stor det en på golvet och hade en metalldetektor i handen. Avlägget och röntgen va mest intresserade av mina armband som låg i lådan konstigt nog men dom såg väl skumma ut på röntgen.
Jag tog mina lådor och gick till ett bord där man kunde packa hop sig Jag kollade då hur golvet jobbade. När någon pep (väldigt många) så fick de gå åt sidan och där användes detektorn. Inget togs av och de kollade inte för hand.
De va oxå då jag reagerade på att de bara var jag som stod vid ett sånt bord ensam och klädde på mig, de andra som stod där var sådana som fick sina väskor genomsökta. Personalen där använde engångshandskar..
Så tydligen gjorde jag "något fel" genom att plocka upp och av så mycke..

 

Inrikes flyg från Phuket till Bangkok..
Till att börja med så röntgas ALLA Väskor på väg in i flygplatsen, man går oxå genom en metalldetektor och såklart piper alla för man ha ju inte tage av sig nå. Där använder personalen metalldetektor för att svepa över en. När väskan kommer ut får den en tag som visar att den genomgått säkerhetscheck.
När man sen kommer till själva säkerhetskontrollen så var det såklart en boarding för att kolla att man va behörig. Ett pålägg, röntgen, avlägg och golv. När jag kom dit hade jag kastat min flaska, frågade om jag skulle ta upp datorn "Its ok, its ok!" sa hon bara. Jag ville ha en låda för att ta av mig klocka, smycken, jackan etc pålägget fortsatte säga "Its ok, your are ok!!"  och hänvisade mig att gå genom bågen. Jag visste ju att ja då skulle pipa för hade inte tagit av mig nånting. Å visst pep jag, sträckte ut armarna och de kom en med metalldetektor och svepte en snabbis på överkroppen. Inget på armarna, fast ja hade både klocka och pipvänliga armband. Sen va ja ok att gå genom. Fick ta mina väskor och ingen ville kolla vare sig dator eller vätskorna. .

 

Dom flesta piper ju eftersom ingen behöver ta av sig bälten, smycken etcetcetc. Dom bli snabbkollade me detektorn. Men ingen behöver gå om eller ta av sig nå.
De va nog den snabbaste säkerhetskontroll jag varit med om i hela mitt liv...
Kan dock säga så mycke som att antingen är röntgenkillen en jävel på sitt jobb eller så kan han inte ha sett nånting. Dator, 2 kameror, mobil, en jävla massa kablar, laddare, batterier, självutlösare, skor, tidningar, vätska och annat organiskt hade ja nedknycklat i en å samma väska..

 

Så...
Måste säga att den svenska säkerhetskontrollen känns mycke säkrare än de jag varit med om i Thailand såhär långt. Men samtidigt ser personalen här mer strikta ut än de i Sverige. Kan väl kanske bero på vissa omständigheter så som att ja känner de i Sverige. Gör man inte de så kanske kontrollanterna i sverige ser farliga och strikta ut oxå.
Att kvinnor här får ha kjol känns lite märkligt, de få man inte i Sverige. Men dom använder bara metalldetektorer här så de är klart att dom behöver inte böja sig och söka människor manuellt på samma sätt här. Deras gigantiskt stora accessbricka känns otymplig och jag skulle nog tycka att den var i vägen där den hänger.
Hmm... Så, även om jag personligen tycker att säkerhetskontrollen på inrikesflyg i Thailand inte är de bästa så sitter jag ändå i just detta nu på ett plan på väg upp till Bangkok.
Är man inte lite dum egentligen?

 

 

katestockholm

Photo, Makeup and Me...

RSS 2.0