Samma mat men olika..

                             
 
Nallade en halv tomat medan jag tillagade frukost/lunch och då slog de mig en tanke om smaker.. Hur samma saker kan smaka olika beroende på omständigheterna..

Varför är en halv körsbärstomat godare än en hel?
Varför är rivna morötter godare än oriven?
Varför är nybakta varma bullar godare än bullar uppvärmda i micron?
Varför är mjölk godare i kallt glas än i vanligt rumstempererat glas?
Varför är jordgubbar direkt från plantan godare än de som vare i kylskåpet?
Varför är kallt vatten godare än kranvarmt?
Varför är gurkstavar godare än skivad?
 
De är rätt konstigt när man tänker efter..
Enda ja kan komma på är att de måste ha göra med konsistensen på något vis. På samma sätt som att tex potatis, köttbullar och brunsås är gott, men aldrig i livet att ja skulle äta det om de va hopmixat till en shake.

Knasig man är.. =)
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

katestockholm

Photo, Makeup and Me...

RSS 2.0