Fototräff Hallsta Avklarad!

Så, då var man hemkommen efter en helt underbar helg i Hallsta!
Åkte dit i fredags morse efter att ha jobbat hela natten bara för att hinna ta ut stugnyckeln innan mina stugkompisar skulle komma. De visade dig att 2 av dem inte kom förrän på lördag eftermiddag och den sista kom fredag kväll. Vilket betyder att ja hade kunnat sova några timmar efter jobbet. Va ofantligt trött men va gör man inte för en fototräff? =D
Jag var i vartfall kreativ och rekade lite platser inför sessioner jag skulle göra.
Sminkades av Sara Maria (http://www.passionforcolor.se/) inför en fotosession med Patrik Blom (http://blogg.laderblom.com/).
Den ssessionen va helt galet kul och jag längtar efter att få se bilderna!!

På kvällen/natten fotade jag Olof, den session som vi ha pratat om HUR länge som helst och planerat och diskuterat. Platsen blev ingen av de ja hade rekat utan en helt sjuk plats som han hittat förra året. Va inte lättast att få sig dit men de är väl så de ska va me bra platser. =D
Trist nog tog batterit slut i batteriblixtarna så vi var tvunget att avbryta sessionen utan att va klara me de vi ville åstakomma. Vi bestmde att vi skulle fota lördag kväll/natt oxå då me mina blixtar.
Och jag är väldigt glad att vi gjorde så för bilderna på lördag blev KANON!

Modell: Olof
Tanken är nog att bilderna ska va svartvita men dehär är fasen inte så illa de heller måste ja säga. Ska snakka hop mig lite me Olof å se va han tycker.
Trist nog så gick en av mina blixtar sönder, den ha nu hakat upp sig på 3.0 och jag kan inte ändra styrka på den, måste kolla om de är nå som går på garantin för sådär kan ja ju inte ha de!! =)

På lördagen hade jag även en parsession med Mari och Johan. De var lite nervösa inför sessionen och resultatet blev därefter. Men nog lyckades jag få nån liten bra bild! =)
I vartfall hoppas jag att jag kan fota både Mari och Johan i framtiden när de båda är mer avslappnade för de har mer att ge de vet jag.

Nä, de va en helt galet kul helg där ja träffa många gamla och nya ansikten och de är så kul att bli uppskattad för den man är å de bra jobb man gör bakom kameran. Christer Persson sponsrade träffen genom att ha printat ut lite bilder som satt uppe överallt för att visa va hans företag XDESIGN REKLAM & FOTO kan göra. Jag hade fått några bilder printade och han tyckte jag var väldigt duktig. Tack!!

Tyvärr var jag tvunget att avvika från träffen tidigt idag för att hinna hem och sova en liten timma nu innan ja ska till jobbet för att jobba hela natten. Trött redan nu efter en händelserik och kul helg så undra hur ja kom va imon efter jobbet. =D 
Mer bilder från träffen kommer.Nervös fotograf!!

Visst finns det gånger när man ska göra en session och man är SÅ nervös och rädd att man ska göra bort sig totalt och inte kunna leverera en endaste bra bild.
Men faktum är att jag än så länge alltid ha kunnat leverera bilder.
Nu är jag nervös igen men de är för att jag är ute på dedär okända vattnet som ja inte riktigt gillar. JAG ska va modell, helt enkelt så ska ja va på "fel sida" om linsen å de skrämmer mig halvt till döds..
Jag har gjort de förut absolut så ja vet hur de funkar. Har kunnat leverera bilder även från den sidan. Men Holy Bananas de vai jan-feb innan jag bröt käken nu i mars! Jag är svullen och helt grotesk i ansiktet.. Elle de känns så i vartfall..
Jag är alls inte bekväm hur jag ser ut nu å att då kunna stå framför en otroligt bra fotograf och känna sig avslappnad och göra ett bra jobb.. *andas*
Känner mina modeller allti såhär?
Jag är en väldigt lättsam person så ja tro att mina modeller är avslappnad.
Men samtidigt är Patrik en väldigt lättsam fotograf men jag är fortfarande nervös som tusan!
    
Men dehär e ju självporträtt så de ha som inte funnits nån att va nervös för. Ja jag vet, ja e superduktig på att ta bilder på mig själv -Tack, Tack...
Men nu ska ja agera mot nån helt annan än mig själv. Och jag ska känna mig snygg och sexig. Va faan ja e inget av de! *panikandas* Jag är fotograf inte modell, finns en anledning till varför ja stå bakom kameran..
Okej, okej... Min enda förhoppning är att Patrik gör ett underbart jobb som vanligt så ja kan sen se bilder på mig själv och faktiskt tycka att jag är fin. Jag har de förtroendet för honom och de ska bli kul att träffa honom igen!!
En vecka kvar! =)

Inte riktigt nöjd...

Har suttit och försökt att redigera hop lite bilder och jag känner att på vissa bli de inte riktigt som jag vill ha de. De känns inte som att bilderna passar ihop och de förstör helheten av vad jag tänkt få fram.
Eller tänkt, nu överdrev ja väl en aning. Ja tänker aldrig jag känner och ser bilder i skallen.. Så egentligen borde ja väl skriva vad jag ville forma fram...
Estet..
Knasig..
Jepp!

Modell: Susann J
Vissa bilder få ja såklart till hur bra som helst som denna men de är några som ja fortfarande funderar över va de ska bli av.. Och jag skryter inte, jag konstaterar bara fakta. =)

Nu är de förresten bara en vecka kvar innan fototräffen i Hallsta å de ska bli hur kul som helst.
Jag ska stå modell för en helt sjukt bra fotograf så jag är jättenervös!
Och så ska ja naturligtvis fota en hel drös me fina modeller oxå! Eller i vartfall 3 än så länge.. ;)
Ska kanske ta mig en liten titt om vilka modeller som ska dit egentligen för de är en ypperlig chans att fota modeller från andra delar av Sverige, sånna man annars aldrig träffar.

Sen ska ja börja kolla lite om killar att fota i sommar. Ska testa på badmode för killar, strandbilder bland annat.

Arkitektur

Det är väldigt sällan jag numer fotar arkitektur. Förut va de väldigt vanligt. Kan undra varför, mena jag bor i Sveriges huvudstad med massa fina gamla hus men inte gå ja omkring och fotar dem.. Däremot när ja tex åker buss inne i stan sitter jag och kollar på arkitekturen. Finns så mycke detaljer att de är galet. =)
Men dom flesta som bor här ha ingen aning om hur vackra byggnader vi egentligen har för de kollar aldrig högre upp än näsan sitter.
Älskar byggnader och skulle verkligen vilja åka till Rom och fota...
Men de kosta så förbaskat att åka dit en weekend.
I övrigt gillar jag kyrkor, inte va dom stå för men just för arkitekturen. =D Å på landet bruka de finnas massa små söta kyrkor.

Kyrka i Enköping.
Såg en riktigt fin kyrka med en spira som hette duga när jag körde på E18 men de är som faan för man kan inte stanna och ta en bild när man kör 120 på E18! Tycker att dom borde ha pausplatser me jämna mellanrum för oss fotonördar så vi kan få stanna och fota vårt vackra Sverige! De är enda nackdelen me dessa stora vägar, man ser eg inte nå. Bara ta sig så fort som möjligt från A till B...
Undra om ja ska ta en liten roadtrip nån helg i sommar å bara ta små landsvägar just för att kunna stanna och föreviga allt jag vill. =) Upp mot Norrtälje vet jag det finns en massa fint att fota...

Drömparken

I Enköping finns de nå som heter Drömparken, de är en egentligen extremt ful park där nån ha planterat en hel hop me blommor i olika lager å de olika blommorna blommor olika genom sommaren så de finns alltid blommor där. Men eftersom inte alla blommar samtidigt så se de mest ut som att de är en vissen park me några blommor här och var.
Jag var i vartfall där idag och fotade eftersom jag ändå är i Enköping.

Man kan aldrig va säker på va de är för blomma som blommar just då man är där men idag hade ja tur och hittade denna häftiga blomma. Fick uppmuntrande nickar och leenden av pensionärer som gick i parken, lite sura miner av de som sköter om blommorna eftersom jag inte höll mig på asfalten utan klampade in i rabatten för att få bra vinklar. =D

Planering - Hallsta - Olof

Jag ska fota Olof i Hallsta om 2 v och vi ha ju diskuterat och planerat och kommit med idéer för att utveckla en idé som han hade. Jag tror att vi ha kommit ganska nära en bra lösning nu och han visade lite bilder igår som fick min hjärna att spinna lite nya vägar..
Nu gäller de bara att jag hittar en bra miljö som passar till dessa bilder oxå. De är mycket fint i Hallsta så miljöer bruka man allti hitta, frågan är bara om de passar till just denhär idéen. =D Jodå de är inga problem.
De ska fotas kvällstid och jag får låna Kg´s blixtar så de bli nog najs. Problemet me att fota ute me blixtar ha ja märkt är att ljuset inte är lika kontrollerbart som inne, ljuset försvinner ut i ingenstans. Ljusstöld helt enkelt!

De ska bli himla kul att fota Olof för han är en riktigt duktig och kreativ modell!
De värsta som finns är modeller som inte vet nånting, inte va dom vill, förstår inte va ja vill å tror att ja kan trolla me knäna.
Så de bli spännande att se hur denhär sessionen blir där Olof har haft ett finger me ändå från idéstadiet. De är ju hans idé och jag hoppas verkligen att jag kan utföra den på ett tillfredstälande sätt. =)

Våga inte säga du är bra!

En fotograf va me då ja fotade å så frågade han "Bli de nå bra bilder?" svarade att de bli hur bra som helst och så visade jag honom en bild. Han svar va då "Mjae, ja de duger väl. Du ska inte själv säga att de bli bra." Jag bara stirra på han å så sa jag "Jag vet att vi bor i Sverige men ja e så satans trött på denhär jantelagen, jag är en skitduktig fotograf, denhär bilden är hur bra som helst å killen som sitter här e snygg, de kan inte misslyckas."
Den andra fotografen bara stirra på mig. Han tyckte alltså att ja skulle va sådär falsk som 90% av alla är å på hans fråga då ha svarat "Nä de bli väl hyffsade bilder." Varför ska ja ljuga när de är skitsnyggt?
Å sen börja han tjaffsa om att han hade inget emot kvinnliga fotografer men att vi inte ser saker på samma sätt som manliga fotografer. Ja svarade då att INGEN fotograf ser likadant som en annan å de ha inget me kön att göra. Men de höll han inte me om.
Å så utgick han från att jag hade skitutrustning så när jag packade upp å riggade utbrister han "Men, du ha ju RIKTIGA grejer!" Va trodde han, att ja hade köpt dom på konsum elle?

Nä ja kan bli riktigt lack på sånnahär människor. Å typ 30 min senare tyckte han att vi skulle starta ett företag tillsammans. Sa att de va ja absolut inte intresserad av, men han tyckte de skulle bli SÅ bra.
Varför vill han öppna en fotostudio me en kvinnlig fotograf som inte tar bra bilder enligt honom?


Elliott och Milla

Nä jag har sagt att alla få tycka precis va dom vill, JAG tycker att ja ta bra bilder men tycker inte att folk ska bli snea å börja tjaffsa när ja säger de. Å absolut inte när dom frågar om min åsikt, då ska dom bara acceptera att ja struntar i jantelagen å hävdar att ja e duktig.

Underbar Helg!!

Jag är så ofantligt glad att jag tog mitt förnuft tillfånga och verkligen åkte på den fototräffen som va i Älvkarleby. Solen strålade och dom flesta som anmält dig kom dit och ja hann träffa nästan alla.
Jag och Emma pratade för flera år sen om att göra en session men de ha aldrig blivit av men nu då vi var där så tog vi en liten spontan sommarsession. Mycke fina bilder!
Fotade oxå två killar som tidigare inte blivit fotade så mycke å de va kul, de blev några bra bilder där me!!
Har snabbredigerat dem så ja slänger ut de här för beskådning:

Sommarbild på Emma Nensén.

 
Hassan                                          Peshang

Naturligtvis ha ja fler bra bilder me alla dessa 3 modeller men lägge bara ut en så ni får ett litet hum om va de blev av de spontansessions jag gjorde på träffen. "Spontansession" i den bemärkelsen att Emma sa till mig vilka kläder och vilken tanke hon hade för bilderna. I pojkarnas fall hade jag bara sagt vilken typ av kläder och associarer de skulle ha sen tog vi ut locations när vi va där. =)

Sen efter träffen åkte jag i Enköping och besökte en jag inte träffat på flera år. Pratade hela natten så i morse klockan 9 åkte jag hem, när jag gick å la mig hade jag vart vaken 28h. TRÖTT! Vaknade 1½ timma senare och satte igång att ordna för dagens fetish-session med Susann.
Ni få säga va ni vill men de känns lite som att jag har slutat att göra mig själv besviken. Jag levererar bild på bild som är hur bra som helst! Nya osäkra modeller, gamla inbitna modeller, jag få allti till de! =)
Dehär är bara en av 3 outfits som vi använde oss av idag:

Susann Johansson

Nä jag är så SJUKT nöjd me denhär helgen å ja borde ta mig i kragen å göra sånnahär spontana saker oftare. Man må bra ändå in i lillhjärtat. =)
Å de är klart att huvvet växer ju några centimeter när man hela tiden bekräftar för sig själv vilken galet duktig fotograf man faktiskt är. =D

Den som gapar efter mycke...

Här sitter jag och gapar över att jag har brist på manliga modeller och funderar vart jag ska hitta dem å så händer nånting.. ..
De ramlar in ett Pm - De är en uppdatering från en modell som förut ha önskat mig som fotograf där han nu skriver att de är aktuellt igen. Gu va trevligt!
Så kommer de ett till Pm - Från en annan manlig modell som undrar om jag vill fota honom, han har fått mitt namn av en annan fotograf. Aah, de va en glad överraskning!
Så skramla de in ännu ett Pm - En modell som sett mina bilder och undrar om jag har tid att fota honom! Men gusis!!
Å inboxen skvallrar om fler Pm - En kvinnlig modell som gillar mina bilder, ännu en manlig modell som sett mina bilder, en fotograf som gillar de ja gjort och vill bli fotad... Va i hela fridens dagar är de som hände? ? ? ?

Jag är jätteglad att de bara sådär från ingenstans bara formligen RASA in Pm om förfrågningar men man undra ju om de är nån som spela mig ett litet knasigt spratt. =D
Nu gäller de bara att hålla isär alla och inte dubbelboka eller glömma bort någon. =D

Sen ha ja ju sessionen med Susann att se fram emot.
Men vi börjar helt enkelt redan på lördag me att fota 2 modeller i Älvkarleby, lite utomhusporträtt.

Denhär bilden tog jag på Patrik Norén en dag på Barnens Ö för några år sen.

Fetish-Session

På söndag ska ja fota vackra Susann!

Bilden är från en spontansession vi gjorde i Hallsta förra året.

Skrev lite snabbt om denna söndags-session i blogginlägget "Planerar!"
Det är alltså en alternativ session och jag har bara lagt fram förslaget till henne och hon nappade direkt. Exakt vilka kläder som ska användas vet jag inte och det tycker jag att hon bör få bestämma mer än mig. Så om de bli lack, korsett, pinup whatever de ha ja inte sett om än!
Huvudsaken är att de finns minst lika mycke detaljer som helhetsbilder att fota så jag kan göra sammansatta bilder så som tanken är.
Det blir en studiosession för just denhär typen av bilder passar sig inte att fota ute, en bakgrundsmiljö skulle ta för mycke fokus från detaljerna även om det är en suddig bakgrund. Jag vill ha svart, rent, rakt på. =)
Lite olyckligt är de ju att jag inte ha riktig studiomiljö längre. De går såklart att fota här men de är aningen hämmande, man måste hela tiden tänka på att armar och ben inte få sticka ut för långt åt nå håll, vilket gör att man inte kan ta fota alla typer av helkroppsbilder, inte lika fritt iaf.
Försöker hitta en lokal att fota i men de är svårt då alla är så ryggigt dyra. =)
Men nu inväntar jag söndag med spänning och hoppas att Susann är lika taggad som jag!!

Innan dess ska ja ju då upp till Älvkarleby så de bli mycke fota i helgen! 

Fototräff Älvkarleby

Jag ska va ärlig å säga att jag kan inte uttala Älvkarleby... Jag vrickar tungan. Fick man säga Älvkareby så skulle de va hur enkelt som helst.
Hur som haver så är de en liten fototräff där i helgen och min fotobegåvade "relativt nyfunna vän" Patrik Blom (http://www.laderblom.com/) sitter i spetsen för den träffen.
Jag som ha tjatat hur länge på att fota nu men ingen ha tid och ja som ha modellbrist ska ju absolut ta denna chans att åka dit och skapa lite kontakter och möjligtvis kunna förverkliga lite av de fotosessioner som jag har suttit och spånat på.
Ja, de är väl som bestämt att jag åker...
Varför tveka?
Bara packa bilen med rekvisita och hoppas att nån ha tid att fotas av mig.
De är 16mil enkel väg ja å bensinen kosta massor men å andra sidan är de kvalitetspengar de handlar om. =)

Bild från fototräffen i Hallsta förra året.
De bästa me fototräffar är att man behöver inte bara fota modeller utan man kan hur enkelt som helst hitta mycke annat fint att fota bara man öppnar sina små lysgluggar.
Men om ja nu åker till Älvkarleby i helgen så kommer jag att försöka fota så mycke modeller jag kan me tanke på att de är modeller från "ett annat distrikt" som jag inte träffar speciellt ofta och bör därför ta chansen. =)

Pierre René, Viva La Diva etc..

Var idag egentligen ute efter Max Factors guldläppstift men hittade de ingenstans idag men däremot så ramlade jag över Pierre René (http://www.pierrerene.pl/) och kom över 3 lipgloss från detta märke.
De fanns massor av gloss såklart men jag fick 3 olika som kan passa mina behov just nu. Försökte hitta ett bebirosa som skulle kunna funka iställe för de rosa läppstiftet från Kubiss men fann inget som liknade de... Gah!
Så jag är fortfarande ett bebirosa- och ett guldläppstift kort så att säga.. Helt galet!

Fast just nu är jag lite modeller kort oxå.. Tror att jag har för många idéer. Ska se om jag kan förverkliga några av dessa i helgen för de är sista helgen på länge som jag kommer ha tid att fota. Få bara hoppas att jag har ork. =D
Bikinisessionen är de ju bestämt att ja ska sminka men de är till den ja behöver ett guldläppstift för i min tanke ska hela bilden va "varm" å guld är helt klart varmare än silver så de måste va speciellt smink, ja ha allt annat. Så som Bronzer puder från Viva La Diva (http://www.vivaladiva.se/) och deras tvådelade penna i glammig guldbronzer.
Vart kan man köpa Viva La Diva nu? Vet att jag köpte min Bronzer i Skellefteå men herregu de borde ju finnas här i Stockholm nånstans oxå, företaget ligger ju i Hammarby, ja bo ett stenkast därifrån. Undra om dom ha en butik eller om de är återförsäljare som säljer de bara.. Kanske man ska maila och fråga...
Gu va ja e snäll som ger företag gratis reklam nu inför mina sommarsessioner!! =D 

Akrobatik/Gymnast

Jag vill så hemsk gärna fota lite gymnastbilder igen men ja kan för mitt liv inte hitta någon som håller på me sånthär. Iaf ingen som vill va me på bild igen. Har en förmåga att skrämma iväg folk så dom aldrig mer kommer tillbaka efter en session..
Fotade lite bilder förra sommaren men de blev inte så bra som jag ville, nu ha ja nya idéer.
Så om du känner nån manlig gymnast/akrobat tveka inte att höra av dig!

Kubiss Makeup

Where can I get this makeup????
http://www.kubisscosmetics.com/

De verkar som att man inte kan beställa från England och dehär är ett sånt slit å slängmärke som säljs på typ Ullared för inga pengar alls. Men de är bra smink på så vis att jag som inte sminkar hela tiden kan ändå bunkra upp me lite olika färger å ha när jag behöver sminka mina modeller själv.
Nu vet jag att smink är färskvara men de är just de ja mena, ja ha ju råd köpa 7 läppstift i olika färger som ja kanske inte hinner använda upp iställe för att köpa 1 läppstift av ett dyrt märke å inse att de kanske inte va den färgen ja behövde till 4 sessioner.

I would like to have some more colours and especially Lipstick Nr 2 Sweet Pink!!!! I just can´t find it anywhere in Sweden nomore!! To be honest I would like to have all lipstick and liner. =)
But for now I just have to do my best by giving my models a makeover with the makeup I have.
I have to write to England and ask how to get there makeup, maybe they will send me some free sample for new colours that I can try in photosessions this spring!
Maybe some blusher.. That would be lovely!
Hey, hey, hey.. I first have to find out how to get hold on Lipstick Nr2 Sweet Pink!!

katestockholm

Photo, Makeup and Me...

RSS 2.0