Regel 1 som Fotograf:

"Ha ALLTID med dig kameran!"
Konstigt nog är de alltför ofta som jag glömmer bort den regeln och när ja menar kamera så inkluderar de inte mobilkameran även fast den ha 12.1 mpixl.
Åkte iaf hem nu klockan 5.20 och morgonhimlen va riktigt fin me sol massa moln.. Men de få ni ju inte se för som sagt fanns de ju inte en tanke att ta me kameran då ja drog på träning! Va ett under att ja ens kom håg vattenflaskan så trött som jag va där vi 4..
Få väl försöka komma håg kameran nästa gång, men då kommer de som vanligt inte finnas nå att fota. Jag tror att de va därför jag slutade ta me mig kameran, för som sagt hade ja ju allti me mig den förut. Men då man inte se nå att fota på länge så börja man lämna den hemma..
Borde fota lite sommarsverige till veckan för de är som sagt sista chansen nu innan ja börja jobba heltid. Sen bli de inge ledig förrän Thailandsresan om ett halvår... Å då ska ja va fit!! =))

"Bättre sent än..."

Nä gu vilket skitsnack!
Klart att de är bättre NU än sen å de gäller de mesta så varför ska man snakka en massa gojja när de inte är sant.
Jag har vart en riktig slarver och inte levererat bilder åt alla mina modeller, men nu börja de faktiskt hända saker även hos mig! Jepp, nu i veckan fick ja klar bilderna på Lotta! Dock bara bilderna på henne, inte parbilderna där hon är med men jag håller på me dem för fullt oxå! =) Dutti flikka!

INte helt nöjd me hur linnet ligger där men man kan ibland inte få allt man vill. Lotta gillar bilden och eftersom hon ha väntat så länge så redigerade jag den till henne. =)
Har faktiskt bild sen året innan dess (2009) oxå som inte är satta som session.
Men dom ligger på en annan dator så ja kan just nu inte lägga ut en bild från den. Då fotade vi utomhus, sommarkänsla. De va de året min kamera gick sönder så ja va tvunget låna mig en.
I vartfall nu är de parbilderna me Johan kvar sen kan ja ha gott samvete gentemot Lotta igen! Haha..
Då va de bara resten av alla modeller kvar oxå..
Va lugna de kommer bilder!!! =))
Nu ska ja dock börja jobba heltid igen å gå in på träning för att bli lite fit innan hösten för ja ha fått höra att ja inte duger som jag är så vi prioriterar de i första hand.

Morgonfotografering!

Igår morse vi halv 4 låg ja vaken och hade riktigt trist. Bestämde mig för att åka å träna men på väg till bilen såg jag att de verkade bli en riktigt fin morgon. Så iställe för att åka till träningen kastade jag in kamera med stativ och begav mig till Ingarö för att fota lite morgonbilder.
Varför ingarö av alla ställen vet jag inte men de verkade som en bra idé just då även om de garaterat skulle ha funnits närmare ställen som oxå hade grässtrån med morgondagg på. =)

Känns som att de va evigheter sen jag va ute å bara fotade natur. Förut va de ju huvuddelen i mittfotande och dehär med modellfoto va bara en sak jag gjorde ibland. Kameran följde allti me å jag såg en bild i allt. Ja ha tappat lite av dedär å de är ganska synd.

Men å andra sidan så glömmer man ju inte direkt bort hur man gör då man fotar. Se man nå snyggt så bruka de ju oftast va snyggt. Ljus som faller på ett visst sätt eller saker som står i symbios med varandra på ett sätt som fångar en.. Synd bara att man inte ha mer tid att va ute just bara för att fota sånna saker.


Sen såg jag ett gäng hästar, dom sov första gången jag åkte förbi men på vägen hem hade dom börjat röra på sig, jävla sjusåvare..
Undrade lite vem som kan tänkas ha ett så stort antal hästar sådär mitt ute i ingenstans, undrar om dom skulle märka ifall man tog me sig en hem, ja vill oxå ha juh! Men skulle inte rymma en i min lägenhet. ;)
Fina va dom i vartfall och jag smygtog en bild på dem utan att skriva modellavtal!

Självporträtt

Jag har ju fått ett helt nytt utseende under våren så nu idag va jag till en plastikkirurg å hon tyckte att jag var så fin... Så då bestämde ja mig för att ja skulle fota mig för att se om ja är så fin just idag som alla säger...
Ja vet inte va ja ska tro..
Men bilderna och sminkningen blev inte så tokigt iaf!!

Vet att ja ha bikinilinjer mer va faan de är ju nästan sommar så va begär man av mig? Å ja e ju faktiskt fotograf inte modell ;) Men som fotograf ska ja kunna redigera bort dedär men ja ha sagt de förr å säger de igen. Datan me PS e inte ikopplad! =D
Å bilder på mig är ju eg inget som behövs redigeras, elle jo de BEHÖVS men eftersom de är plojgrej så behöver ja ju inte lägga ner alltför mycke tid på de. =)
Så frågan kvarstår om ja e så fin idag som alla påstår... Hmm..
Ja ha en välda bred käke nu alltså..
Mäste nog vänja mig vi dehär..
Svårt..

ÄNTLIGEN 1 session klar..

Jag är de segaste som gått i ett par skor.
Många som fotar får ut sina sessioner på 3 dagar men för mig tar de betydligt längre. Tänk bara på stackars Lotta som ha väntat sen förra året i Maj..  Men är de "svåra" bilder så ta de betydligt längre tid för mig att hitta den inspiration jag behöver för att redigera dem på ett bra sätt och SÄRSKILT om de är tjejer. För de behövs mer fix på de bilderna än på manliga modeller.
Män ha ju i regel inte lika mycke smycken, makeup, naglar, hår etc som en kvinna som man ska se till va bra.

I vartfall ha ja nu fått klart en session me Hassan som jag tog den 7e maj i år.

Modell: Hassan Umit
Varför de ta sån tid är för att datan är seg och jag bli bara irriterad. Jag har fått en ny dator med nytt PS (wiii) men den är inte ikopplad så ja kan inte börja leka me den än. Förhoppningsvis kommer de bli mykke roligare att redigera när de gå snabbare!! =)
Min modell Olof har själv redigerat de bilder han vill ha så den sessionen kommer ut inom en snar framtid oxå. Jag sa lite på skoj att man skulle alltid ha modeller som redigerar själv. ;)

Och idag ha ja vart till http://www.scandinavianphoto.se/stockholm.aspx för att lämna in blixten på lagning. De tog bara 16 dagar innan ja tog mig tid att gå dit me den!!
Funderar ju även på att köpa mig en beauty dish.. Vill, vill, vill!!! Men är inte så säker på att ja ska prioritera att lägga pengar på en sån just nu. Ha ju önska mig en i 30års-present men de låter inte som att nån ha köpt en sån.. 
Fick tack å lov Johan att köra mig till SP så ja slapp köra i stan! Han tyckte ja förklara som en blondin för vi hamnade lite knas först. Ja visste vart vi skulle även om ja kanske inte förklarade vägen just dit..... =D

Så, en dag i taget!!!

Nytt mål..

Okej de gå inte sitta å gräva ner sig, visst mår fantastiskt dåligt och är väldigt besviken på att jag är för dålig för att få opereras men samtidigt finns de andra saker att hitta på.
Så nu ha ja bestämt mig för att gå ner 10kg till!

Å nu ska ja redigera lite bilder ikväll, ha hur mycke som helst som ska skickas till olika modeller. Först ut Lotta, hennes bilder är över ett år gamla! Varför ja säger "ikväll" och inte nu är för att de är sol i vardagsrummet där redigeringsdatorn står så man se inget. =)


Fotograf: Janne
Kan man operera bort höftben? Alltså göra dom mindre.. Se ju så ofantligt tjock ut att de är skrämmande.. =O
Elle just de, ja få ju inte sövas ändå...

RIKTIGT dåligt besked!

Ringde kirurgen idag, hon sto inne på operation men tog mitt samtal ändå för att jag skulle få besked. Så säger hon att jag är alldeles för dålig för att opereras nästa vecka......
Risken att inte överleva är för stor för att dom ska våga sig på att söva mig just nu. =(
Ja ha vänta så länge på dehär å så få avslag veckan innan, de är fan inte rättvist!
JAG skulle ju hellre ta chansen me operationen och riskera dö än att måsta vänta gu vet hur länge..
Å de värsta är att ingen förstå varför ja tar dehär avslaget så hårt som ja gör..

Nu är ja riktigt ledsen och känner mig alls inte kreativ nånstans så ha blåst av sessionen ja skulle ha imon, få hoppas att Mats och Morgan vill leka en annan helg då jag mår bättre iställe. Om ja nånsin bli bättre..

Så vi få se om ja orka blogg nu på ett tag, måste tänka genom lite saker.

I´m Nästa Töp Mödel With Ett Pojk-Projekt..

Har projekt på gång som nu ha stannat av lite. 
Behöver 5 relativt vältränade killar, har redan 2 eller 3.. Vilket betyder att de behövs minst 2 till. Bilderna är FAN och poängen är att de ska hängas upp 5 bilder i samma stuk men me olika människor och olika poser. Tanken va först samma pose, men alla kroppar passar inte till samma typ av pose och då skulle bara en del av kroppen va poängen me projektet å så är inte fallet... 
Förstår inte varför tränade killar e så egenyttiga om sina kroppar, e inte poängen me den att visa för andra?? =)

Sen håller jag fortfarande på med porträttprojektet.. Ca 20 olika personer i olika stadier av livet, rent å snyggt. Men de är fasen inte heller de lättaste! Oftast då ja fotar är de tema å då glömmer man bort att fota helt vanliga porträtt så de är mängder av folk som ha runnit mellan fingrarna bara för att jag inte tänkt längre än fotoidén.
Få bjuda in 20 pers en helg samt en MUA å fota porträtt på löpande band! Då bli de iofs mer än 20 eftersom a redan ha ett antal men de gör inget. =D

Sen va ja ju mödel i Hallsta å ja ha fått ta del av lite bilder, holy hell helt galen som stå framför kameran. Men tänkte dela me mig lite så ni få se den galna fotografen åma sig. ;)

De bästa me allt är att ingen nånsin ha anklagat mig för att va normal så ja kan helt enkelt komma undan me att bete mig hur jag vill. De är bara "Jaja, typiskt Kate" =D Ibland är de underbart att inte va som alla andra!

Mödel: Me
Fotograf: Patrik Blom (Superduktig fotograf från Gävle!!)
Visst ser man att ja e svullen efter käkoperationen men va fasen, dehär va ju en kul grej! Ska bli spännande å se hur Patrik ha redigerat bilderna sen!! =D

Sen fick ja dåliga nyheter idag.
Eftersom mina värden är dåliga och jag har så lite blod kvar i kroppen är risken stor att dom inte opererar mig nästa vecka. Så vi få se va som händer. Ja e spådd att dö innan ja fyller 30år, de är mindre än 2v dit så ödet kanske hann ikapp mig ändå..
Å dör ja kommer minsann folk att tänka: "Skulle ha låtit henne fota mig medan hon levde för hon va rätt haj på FAN."
Så kom igen nu!! =))
KRAM

Mycke nu..

Tydligen är de fler än ja visste som vet vem jag är.
Så nu e jag "halvkänd" som "Kate - Pojkfotografen". Ha sutte å funderat över detta, de låter som att jag är en pojke.. Egentligen borde ja ju då va "Kate - Flickfotografen som fotar pojkar". Då sa en vän att de va tur ja inte blitt känd som nakenfotograf.. Naken fotograf..? Men ja e egentligen "Nakna pojkars fotograf"..
Jag är Bingo Rimér i tjejkläder helt enkelt!
Fast å andra sidan är de ganska ovanligt att ja fotar helt nakna killar, oftast ha dom nånting på sig. Å även de idéer som är tänkt att va nakna bruka ibland bli me kläder på. Ja som den ja gjorde nu sist med Olof, där va tanken en FAN-session men de blev lika bra som vi gjorde den.

Modell Olof, nattfotografering
Ha märkt att bilderna på min dator inte ha samma ljus om ja kolla på andra datorer så ja försöker göra dem ljusare här så ni me ska se rätt färger.

Hur som..
På fredag ha ja en session inbokad me en kille som jag såg i Hallsta. Jag vräkte ur mig att "Han vill ja fota" å efter nån dag va de en som hade fixat så ja skulle få göra de. Känns himla kul faktiskt att inte behöva fix själv. Nu är de så många som kommer självmant till mig. NÄ ja skryter inte, berättar bara hur de är. =)

Men de finns fortfarande några ja skulle vilja fota som e extremt envisa å inte låter mig göra de! Frustrerande!
Jag behöver både sommarporträtt och en del FAN bilder, men eftersom ja ha lyckats riva sönder en blixt får FAN vänta ett tag och iställe ta vara på ljuset ute. Bara pojkarna ge me sig.. ;)

Om lite drygt en vecka ska ja opereras så då bli ja lite off i fotandet nån vecka igen. Kanske är bra så kan jag redigera ikapp de ja ha fotat nu i vår!

Naturligt ljus..

Jag har på senaste tiden bara använt mig av blixtljus och det är väldigt bekvämt för man vet att de alltid finns de ljus man vill ha till den typ av bild som man ska göra.. Men så bli de heller inte bilder på de sätt som man kanske ha tänkt sig... I veckan bestämde jag mig iaf för att testa mig på lite bilder i solljus, jag fotade sent på kvällen just innan solen skulle gå isäng och de vart faktiskt välda fint ljus.

Modell: Andreas
Man ser att de är naturligt ljus utan tillsatt blixt och de är inte så skarp skillnad som om bilden va tagen mitt på dagen. Ett mjukt "liggande" ljus vart de. Så ja e himla nöjd me de bilder jag tog och inser att jag måste fota mer naturligt ljus nu när de börja va sommar. =D
De dumma e ju bara att man oftast bokar in sessioner sådär vi 12-13 tiden, då kan man ju inte fota ute...

Sen håller jag mina tassar i styr då jag fotar halvnakna pojkar för jag anser att de är dumt riskera att bli kallad "ful tant".... Men ibland måste man få gå över gränsen.. ;)

Så länge modellen inte säger nå så är de bara att kramas!!!
Å Nä, jag är inte kritvit de är killen som är extremt jättebrun i jämförelse me mig! =D
Jag fick förresten en superbra fotoidé me denhär killen. Den innehåller (i min värld) ett mycke ovanligt instrument som han spelar och en steril miljö. Kan bli intressant detta. =D

Idag ska ja förresten in till stan och lämna blixten som gick sönder i helgen. Kan undra hur länge dom kommer att behålla den för lagning, om dom nu ens kan laga den...

katestockholm

Photo, Makeup and Me...

RSS 2.0