Sista dagen i Bangkok....Kände på mig att de skulle bli en konstig dag idag eftersom Jaturong ringde igår. Först å främst så sov jag som en stock å vaknade me panik, trodde jag försovit mig. Skulle checka ut 12. Men klockan va bara 8.. De är en mycke dålig start på en dag..

 

Sen tvingade jag mig ner till frukost kl 9.30. Väl där va min rumsnyckel borta. Hur i heeeela... Aja, bara springa runt å kolla vart ja kunde ha hunne tappa den från rummet å ner. Men hitta den inte, fick lita panik tills bellboy sa att den är nog kvar på rummet.
Jepp, de va den. *suck*
Okej försöka äta frukost i lugn och ro, gick inge bra.

 

Lämnade alla väskor hos bellboy och ut på byn för att köpa rökelser. Hade gått förbi ett ställe men inte köpt. Trodde aldrig att de skulle va så enkelt att hitta tillbaka dit!
Känns lite illa när man börja få sån pejl på småaffärerna i China Town att man hitta tillbaka direkt, mena till en affär där ja faktiskt aldrig ens ha handlat.   

 

                             
                              Rökelseaffären 2a till vänster


Förra året tyckte ja bara de va ett virrvarr av affärer å folk, i år fick ja faktiskt en ganska bra överblick.
Eftersom ja va en sån fena på att hitta dit direkt så hade ja ju massa tid innan killen skulle komma å hämta mig. Satt å ruttna på hotellet.

 

När han kom skulle han då visa mig runt bland tempel i China Town, men de lustiga är att de är mest kinesiska tempel, jaja okej CHINA TOWN, men man tyck ju ändå att de borde va Thaitempel oxå.


Dessa 4 filurer är beskyddare av norr, öst, syd och väst


Han förklarade skillnaden på kinesiska och thaitempel, va olika symboler va, varför man brände olja, tände rökelser, varför man skrev sitt namn på papper och brände i en ugn.

 


Munkar i kinesiskt tempel har ögonbryn, thaimunkar ha rakat bort dem
 


Hälla olja på elden, tände rökelser

 


Skulle skriva datum, namn, be och sen bränna papperet - För "good luck"

 

Om djurens olika betydelser, om konflikterna mellan djuren och ormen och att i år är det ett konfliktår.
Fick oxå veta om de röda papperslampornas betydelse.

 

 

De är familjer som ha skänkt en större summa pengar och sen skrivit sitt familjenamn på den lappen och så sätts lamporna upp för att visa att de ha skänkt pengar.

De är väldigt mycke "skänka pengar" till tempel av olika anledningar och allt "försvaras" me att de ger "good luck".
Du få slå på en klocka om du betalar 20kr, å att slå på den ge tur och hälsa, du få hälla olja i den eviga elden och de ge tur och lycka, du få bränna ditt namn på papper för 80 bath å de ger tur och lycka... De känns helt enkelt som att dom försöker köpa sig tur och lycka. Jag undrar va som skulle hända om man skulle slå på klockan utan att betala.
Men dehär förklarar ju hur dom kan ha råd att bygga sånna tempel som dom har och hur dom kan ha råd göra sånna gigantiska Buddha i guld.
Om nån vecka ska dom göra en bebibuddha i guld.

 

                                        
                                         En liten bebibuddha i guld

 

                                         
                                          Buddha som man är van att se honom


I ett tempel va de massor av olika rum, i de olika rummen fanns en buddha men de såg aldrig likadana ut. Han förklarade att de va betydelser, de va för hälsa, familj, religion, utbildning etc och ett bevis på att typ budda är allt, kan se ut hur som helst. I ett rum hade han en rosa slöja.. Transa? Och I ett rum va de en kvinnlig buddha.

 

                                       
                                        Elefantbudda, ser ni "hakkorsen"?
 

Han berättade oxå att man skulle be, skaka på en burk med pinnar tills en pinne föll ut, de numret på pinnen hade då en betydelse, jag fick nr 11. Han översatt å sa att de va väldigt bra betydelse. Själv tyckte jag att den sög, de va nånting me att ja skulle få friska barn, att nån skulle älska mig väldigt mycke å bla blabla.

 

                                      
                                       Här är min "välsignelse"
 

Han fick nr 33, och hans förklaring va att han skulle inte få några barn och han skulle va ensam länge och ingen som tog hand om han ifall han blev sjuk.
Jag sa att pinnarna måste ha hamna fel för hans nummer passa bättre in på mig.
Sen hade dom två "avokadohalvor" i trä, man skulle be en bön och sen kasta bitarna. Föll halvorna med lika sida upp betydde de otur, med en flat sida och en rund sida upp så betydde de tur. Naturligtvis fick ja två lika sidor..
Efter de kunde man gå och få gratis kinesisk efterrätt, de va nån söt söppa men ja ville inte ha. Herregu min mage skulle väl säga upp sig helt.

 

Sen börja ja gorma lite, varmt och vi skulle gå överallt. Ja ville ju köpa skor!
Han skulle visa var ja kunde köpa skor, men de affärer han visa va ju typ me sandaler.
Vi gick efter de till ett indiskt tempel.

 

 

Eller indiskt? Ja vet inte de såg mer ut som ett muslimskt bönerum med stora mattor och nånting i mitten som man skulle va vänd mot. Men de va ingen buddha. Va tvungen att täcka håret och eftersom de va vardag va de nästan inge folk där, han berättade att de mest är på helger.


Han kom me väldigt närgångna frågor när vi satt där.
Fråga hur killar va i sverige å om ja bara gilla svenska killar. Hur killar gillar att ja ha piercing i tungan när ja ger oralsex. Å då kände ja "nä nu gå ja hem". Han fråga om ja ville bo i Thailand och att han skulle hjälpa mig starta en affär om ja skulle flytta dit. Svarade att OM ja skulle bo i Thailand skulle de inte va Bangkok och att Thailand INTE behöver ännu en affär.


Vi gick till China Town shoppingområde för ja skulle få han att förstå vilken typ av skor de va ja ville ha och va ja mena me att dom bara ha wholesale. De finns GALET snygga högklackade skor å han frågade affärerna om ja inte kunde få köpa bara ett par av varje ändå, men de gick inte. Så fråga han var man kunde köpa bara ett. Å dom hänvisade till nån affär, å när vi kom dit va de bara gymnastikskor och sandaler. Varför hänvisa alla oss dit när vi va i deras wholesale store me snygga klackskor?

Men vi de laget va ja så sjukt less på allt. Trött, varm, grinig..
Gick tillbaka till hotellet och ja sa hejdå. Packade om mina väskor, klädde om och fick en taxi. Tänkte inte åka taxi till flyget men tröttheten segrade. Trafikstockning, han som körde sucka å gnällde.
Jag betalade så vi skulle ta highway, men fick tydligen den enda taxisnubben i hela Thailand som inte vet hur man gasar, de tog eeeeeevigheter!
Å ja va kissnödig. När vi närmade oss flygplatsen fråga ja va han skulle ha, å då helt plötsligt kunde han inte engelska längre, han svara bara på Thai. Ja va så kissnödig att ja va sur, ville ju ha pengarna beredd å klart så de bara va att springa in, men inte.

Han plocka ut mina väskor å ja fråga 4 gånger va han skulle ha å han svara på thai, ja sa att han måste säga på engelska annars få de va. Då höll han upp 8 fingrar.
ALDRIG att han få 800 bath för en resa. Jag gav han 400bath.
Då kunde han engelska igen å börja han gnälla om att de va ju trafikstockning å de hade tage sån tid och han körde en stor bil. Svarade att de spela ingen roll att att de va mycke trafik för de är de jämt å att ja betala för resan till flygplatsen inte storleken på bilen eller hur många andra som va ute å körde.
Så ja tog mina väskor å gick. Han följde då inte efter så tydligen fatta han att ja hade rätt..


Nu ha ja checkat in, ätit, mått dåligt och kräkts, å nu är de 30min kvar innan bording.
Vill inte hem!
Men tack å lov att denhär dan e slut.

 

 

 Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

katestockholm

Photo, Makeup and Me...

RSS 2.0